Μ. Χαρακόπουλος: Και το θράσος έχει τα όρια του

«Η κυβέρνηση επιχειρεί ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την προσβλητική για τη χώρα μας αφαίρεση των μεσογειακών αγώνων επιχειρώντας να ρίξει τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Και το θράσος έχει τα όρια του» τονίζει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου σε σχετική ερώτησή του… Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης καλεί τον αρμόδιο υπουργό να δεσμευτεί συγκεκριμένα για το χρονοδιάγραμμα του επενδυτικού προγράμματος που υπόσχεται στη Θεσσαλία και τις πηγές της χρηματοδότησής του.

Ο κ. Γερουλάνος επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για έλλειψη οράματος και σπατάλη και υπόσχεται ένα πρόγραμμα επενδύσεων για τη Θεσσαλία. Παραπέμποντας στα πρακτικά της Βουλής για τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης σχετικά με την ακύρωση των αγώνων, καταλογίζει στη ΔΕΜΑ ότι ήξερε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε εγγυηθεί τη διεξαγωγή των αγώνων και «γνώριζε πολύ καλά πως τα 126 εκ. ευρώ ήταν υπεραρκετά για να γίνουν σωστά οι Αγώνες». Ταυτόχρονα, υπόσχεται «να φέρει σε διαβούλευση στην τοπική κοινωνία ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα, με έμφαση στην υποδομή και στην προώθηση της περιοχής» ως αντιστάθμισμα στην απώλεια των αγώνων, χωρίς όμως να δεσμευτεί στην απάντησή του για συγκεκριμένα ποσά και έργα.

Σχετικά με τα χρήματα που χάθηκαν, ο κ. Γερουλάνος υποστηρίζει ότι «όλα όσα έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα είναι κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δόθηκαν στη ΔΕΜΑ σχεδόν τα μισά λεφτά, 650.000 ευρώ, επίσης δώσαμε τουλάχιστον 300.000 ευρώ, οι οποίες ήταν εκκρεμότητες από τη διαδικασία της διεκδίκησης».

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού, ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει τα εξής: «ο κ. Γερουλάνος δεν μας εξηγεί, πρώτον, πότε θα υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα που υπόσχεται στη Θεσσαλία και πού θα βρει τα λεφτά αφού πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων δημόσιο χρήμα αξίας 1,5 εκ. ευρώ και, δεύτερον και κυριότερο, γιατί η κυβέρνηση χειρίστηκε με τόση επιπολαιότητα αυτό το κρίσιμο για την προβολή και ανάπτυξη της Θεσσαλίας ζήτημα, ιδίως σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Και μάλιστα, όταν ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός στις 13-9-09 στην 74η ΔΕΘ δεσμεύονταν προσωπικά στις τοπικές κοινωνίες για την πραγματοποίηση των αγώνων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ