Παλιό βάζο ζευγαριού πουλήθηκε για 192.000 λίρες

Ένα σπάνιο κινεζικό βάζο που βρισκόταν στο σπίτι ενός ζευγαριού εδώ και χρόνια πουλήθηκε για £ 192.000. Ο σύζυγος και η σύζυγος του, στα 70 τους σήμερα, κληρονόμησαν το κομμάτι πριν από 45 χρόνια, από ένα θείο τους που είχε εργαστεί στην Άπω Ανατολή. Χρειάστηκαν όμως χρήματα και το πήγαν σε έναν οίκο δημοπρασιών κοντά στο σπίτι τους, έξω από το Derby, ελπίζοντας σύμφωνα με τον δημοπράτη Charles Hanson, οτι: “Θα έβγαζαν περίπου 25 λίρες»…

Και συνεχίζει: “αμέσως κατάλαβα ότι ήταν πολύτιμο. Το βάζο ήταν ένα κομμάτι προ-1850 της Δυναστεία Qing, αξίας τουλάχιστον £ 10.000.

Τσαρλς είπε ότι η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρικό καθώς η τιμή ανέβηκε στα ύψη σε μια μάχη δύο κατευθύνσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Χονγκ Κονγκ αγοραστή. Όταν £ 192.000 την προσφορά του Βρετανού τηλέφωνο κέρδισε, η αίθουσα ξέσπασε και το κλάμα OAPs αγκάλιασε.

Το ζευγάρι παρακολούθησε τον πλειστηριασμό που έγινε σε ένα ξενοδοχείο Derby πιασμένο χέρι-χέρι.

Ο Charles Hanson είπε ότι η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη καθώς η τιμή ανέβαινε στα ύψη επειδή εξελισσόταν μάχη μεταξύ ενός αγοραστή από το Ηνωμένο Βασιλείο και ενός από το Χονγκ Κονγκ. Όταν η τηλεφωνική προσφορά του Βρετανού κέρδισε, το κοινό ξέσπασε με χειροκροτήματα.

Πηγή: thesun

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ