Προς συγχωνεύσεις και τα πειραματικά σχολεία

Προς συγχωνεύσεις και καταργήσεις οδεύουν και τα πειραματικά σχολεία της χώρας, ενώ την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν τα διαπολιτισμικά, τα μουσικά και τα αθλητικά σχολεία (ή τμήματα) που θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Παιδείας…

Επόμενο βήμα θα είναι το νομοσχέδιο με το οποία αλλάζει η εικόνα και της τεχνικής εκπαίδευσης με συγχωνεύσεις επαγγελματικών λυκείων και σχολών, που θα αποκτήσουν ενιαίο χαρακτήρα.

Τι θα γίνει με τα πειραματικά

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις αναμένονται στα πειραματικά σχολεία, καθώς όπως λέει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης της Αττικής κ. Γ. Κουμέντος, «δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν πειραματικά σχολεία που δεν έχουν καμία σύνδεση με τα πανεπιστήμια. Από τα 22 πειραματικά σχολεία που έχουμε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Αττικής μόνο το ένα έχει σύνδεση με το πανεπιστήμιο. Στόχος μας είναι να αξιολογήσουμε, να αναμορφώσουμε και να τους δώσουμε την παλιά τους ταυτότητα» λέει ο κ. Κουμέντος. «Μάλιστα κάποια πειραματικά είχαν και το θράσος να αρνηθούν να μπουν σε πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης» αναφέρει.

Πάντως, είναι πιθανόν τελικά τα διαπολιτισμικά σχολεία να οδεύουν προς την πλήρη κατάργησή τους, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει τη λογική του «γκέτο» στην εκπαίδευση. Οι μαθητές τους μάλιστα, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, θα ενταχθούν σε σχολεία της γειτονιάς τους.

Ο κ. Κουμέντος υπεραμύνεται των συγχωνεύσεων, τονίζοντας ότι «από τα 80 σχολεία που συγχωνεύονται στην Αττική, τα 77 ήταν συστεγαζόμενα και γίνονται τώρα 12θέσια ώστε να ενταχθούν στο αναμορφωμένο νέο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη χρονιά. Στα γυμνάσια είχαμε 52 περιπτώσεις συστεγαζόμενων σχολείων. Στα σχολεία αυτά οι καθηγητές δούλευαν πέντε ώρες εδώ και πέντε ώρες εκεί. Οι καθηγητές δεν μπορούν να είναι περαστικοί, πρέπει να είναι μόνιμοι» καταλήγει ο κ. Κουμέντος.

Περισσότερα: tovima.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ