Κέρδισαν ΔΑΚΕ, Αγωνιστική Παρέμβαση και αποχή

Η μεγάλη, αποχή, η πρωτιά της ΔΑΚΕ αλλά και η έδρα που κατέλαβε αυξάνοντας κατά πολύ τα ποσοστά της η παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ήταν τα χαρακτηριστικά των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΜΕ Λάρισας.

Η ΔΑΚΕ έλαβε 449 ψήφους, ποσοστό 40,3 % και 4 έδρες. Μείωση των ποσοστών και των εδρών της σημείωσε η ΠΑΣΚ που έλαβε 372 ψήφους, ποσοστό 33,4 % και 3 έδρες. Αντίστοιχη μείωση ποσοστών και εδρών υπέστη και η ΕΣΑΚ – ΔΕΕ που έλαβε 116 ψήφους, ποσοστό 10,4 % και 1 έδρα. Την έκπληξη έκανε η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών που έλαβε 91 ψήφους, ποσοστό 8,1 % και 1 έδρα, ενώ εκτός διοικητικού συμβουλίου έμειναν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις που έλαβαν 86 ψήφους και ποσοστό 7,7 %.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΤΕΕ

Επίσης την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν εκλογές και στην ΕΛΤΕΕ νομού Λάρισας. Οι υποψηφιότητες κατατέθηκαν, όπως πάντα, σε ενιαίο (υπερκομματικό) ψηφοδέλτιο. Για το νέο Δ.Σ. εκλέγονται οι: Κέρκυρας Ιωάννης, Σούρλας Κωνσταντίνος, Κανάκης  Ιωάννης , Κωστής  Αθανάσιος , Τσιφούτης Χρήστος, Αναγνώστου Σπυρίδων, Γκούρος  Νικόλαος. Αναπληρωματικοί  οι: Γκουτζινόπουλος Βασίλειος, Δαούλας Νικόλαος, Καρατζικάκης Εμμανουήλ, Κουτσογιάννης  Γεώργιος. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι: Καραβασίλης Χρήστος, Πατσιούρας Χρήστος, Καραμπίλιας  Χρήστος. Σε ανακοίνωση της ένωσης τονίζεται ότι οι νεοεκλεγέντες υπόσχονται πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ποιοτική αναβάθμιση, την αυτοτέλεια και την καταξίωση της Τ.Ε.Ε. στο χώρο της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Προϋπόθεση για την ανάπτυξή της είναι η Διοικητική της αναβάθμιση. Γι αυτό η ίδρυση ξεχωριστής Διεύθυνσης Τεχνικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας είναι άμεσης προτεραιότητας. |Υποσχόμαστε πως δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες και την ελπίδα των μελών μας. Θα αγωνιστούμε για να ακουστεί η άποψή μας στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής στο χώρο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ