«Ξεπαγώνει» το φράγμα Γυρτώνης

Σε δημοπράτηση του έργου: «Αποπεράτωση Ρουφράκτη (φράγματος) Γυρτώνης στον Πηνειό», προϋπολογισμού 11.000.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.), προχωρά το υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με την προκήρυξη για την επιλογή αναδόχου αντικείμενο του έργου είναι  η ολοκλήρωση της διάνοιξης της νέας κοίτης  του Ρουφράκτη σε μήκος περίπου 450 μ. και σύνδεση αυτής με την υφιστάμενη κοίτη του Πηνειού τόσο ανάντη όσο και κατάντη μαζί με τις απαιτούμενες εργασίες επένδυσης των πρανών, η επανεπίχωση του αποκοπτώμενου τμήματος της κοίτης του Πηνειού με προϊόντα εκσκαφών υπό συμπύκνωση. Τα υλικά ήδη βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένα κατά μήκος της κοίτης, η ολοκλήρωση  του δρόμου πρόσβασης και κυκλοφορίας εκατέρωθεν του Ρουφράκτη (τεχνικά, επιχώματα, ασφαλτικά πάνω στο Ρουφράκτη, επενδύσεις με λιθορριπές). Προβλέπει επίσης την ολοκλήρωση των αναχωμάτων στην περιοχή του Ρουφράκτη και επικάλυψη της στέψης αυτών με αμμοχάλικα καθώς και ολοκλήρωση των αποστραγγιστικών τάφρων, την εκπόνηση μελέτης υδατικού ισοζυγίου λειτουργίας του ταμιευτήρα Γυρτώνης, τον καθαρισμό του χώρου και απομάκρυνση εργοταξιακών εγκαταστάσεων, τον καθαρισμό της κοίτης του Πηνειού Ποταμού σε μήκος 3.500 μ. από το τέλος του έργου έως την κατάντη γέφυρα, την απασχόληση προσωπικού για τη λειτουργία του Ρουφράκτη.

Παράλληλα στο έργο προβλέπονται και η κατασκευή δικτύου αποκατάστασης αρδεύσεων στην περιοχή των καταργούμενων γεωτρήσεων, το οποίο περιλαμβάνει:

– Αντλιοστάσιο άρδευσης και έργα υδροδότησης του αντλιοστασίου.

– Σωληνωτό δίκτυο άρδευσης από πλαστικούς σωλήνες PVC, συνολικού μήκους 6.000 μ. περίπου.

– Έργα διαβάσεων των αγωγών κάτω από τάφρους ή και δρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου, ορίζεται σε είκοσι τέσσερεις (24) μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού, κάτι που σημαίνει ότι το φράγμα θα λειτουργήσει εντός του 2013.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ