Εκτροχιασμός…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μ. Χαρακόπουλος. Βουλευτής Λαρίσης & Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγες μόνος ημέρες κράτησε το κλίμα της τεχνητής ευφορίας, που επιχείρησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες να παρουσιαστούν οι προειλημμένες αποφάσεις για την επιμήκυνση του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου ως επιβράβευση της πολιτικής του μνημονίου έπεσαν στο κενό.

Η τραγική πραγματικότητα της οικονομίας, οι φτωχές επιδόσεις της κυβέρνησης και η νέα καταιγίδα μέτρων που προαναγγέλλονται δεν επιτρέπουν τους τηλεοπτικούς πανηγυρισμούς και τις επιδείξεις λεονταρισμού των κυβερνητικών στελεχών. Η επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης, μετά από εβδομάδες γεμάτες από «τρύπια άμυνα» και άπειρα αυτογκόλ, βάλτωσε και πάλι στα πεδία της πραγματικής οικονομίας. Κανείς εξάλλου δεν τρέφει ψευδαισθήσεις: η πολιτική του μνημονίου και οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν αποτύχει. Η ελληνική οικονομία βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην ύφεση.

Στο έλλειμμα, για την αντιμετώπιση του οποίου η κυβέρνηση έκοψε μισθούς και συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τη φορολογία, ο εκτροχιασμός είναι πλήρης. Εξωφρενικά εμφανίζονται, όμως, και τα νούμερα για την ανεργία, η οποία το Δεκέμβριο του 2010 «σκαρφάλωσε» στο πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα 14,8%, ενώ οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο δυσοίωνες. Την ίδια ώρα τα λουκέτα έχουν αυξηθεί κατά 30%, ενώ ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μείωση 7,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για πραγματικό οικονομικό Βατερλό!

Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια και δεν αποκρύπτεται με ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας. Και η άλλη αλήθεια είναι ότι έρχονται νέα μέτρα. Ήδη τα προανήγγειλε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Τα παραπάνω μαρτυρούν τον πλήρη εκτροχιασμό της κυβέρνησης σε οικονομικό αλλά και επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς αφού μας «έσωσε» με το μνημόνιο, τώρα πανηγυρίζει γιατί μας «ξανασώνει» με την επιμήκυνση.

Η διαφυγή από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, των ελλειμμάτων και του χρέους έχει, μόνο μια απάντηση: Ανάπτυξη. Αυτό ακριβώς που δεν κάνει η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, χαμένη στις εσωτερικές αντιθέσεις της στην απουσία συντονισμού και ξεκάθαρου σχεδίου για την οικονομία και τη χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ