Βολές της ΤΕΔΚ κατά Ντ. Διαμάντου

Με μια αιχμηρή επιστολή απαντά η ΤΕΔΚ στη χθεσινή παρέμβαση του ΤΕΕ στο θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών της που προορίζονται για αγορά οικοπέδου. Με την ανακοίνωσή της η ΤΕΔΚ, επιτίθεται στον πρόεδρο του τοπικού ΤΕΕ, κατηγορώντας τον για άγνοια, στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για έλλειψη πραγματικής βούλησης για συνεργασία.

Στην επιστολή της ΤΕΔΚ αναφέρονται τα εξής:

«Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 22-3-2011 με μεγάλη έκπληξη αναγνώσαμε την επιστολή που μας στάλθηκε από ΤΕΕ Λάρισας και φέρει την υπογραφή του προέδρου κ. Διαμάντου. Η μεγάλη μας έκπληξη προέρχεται από το γεγονός ότι ο κ. Διαμάντος υπογράφει μια επιστολή που είναι έξω από κάθε όριο πραγματικότητας και βασίζεται σε αναλήθειες και φανταστικά γεγονότα.

Προσπαθείτε κατά τα λεγόμενά σας για τη «διαφύλαξη του κύρους και της επιστημονικής και επαγγελματικής ιδιότητας των μελών σας»  που για δικούς σας λόγους θεωρείτε ότι θίγονται (!) από τον τρόπο που διαχειρίζεται την περιουσία της η ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας.  Με αυτά τα δεδομένα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

-Χωρίς καμία πρόθεση να αναφερθούμε στις πηγές σας (!) σας ενημερώνουμε ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλύτερα τι πραγματικά συμβαίνει και τι επιτρέπεται να γίνει με το Αποθεματικό των ΤΕΔΚ, όχι μόνον της Θεσσαλίας, αλλά όλης της Ελλάδας. Πουθενά στην κείμενη νομοθεσία δεν υπάρχει διάταξη που να επιτρέπει τη διάθεση του αποθεματικού των ΤΕΔΚ στους ΟΤΑ του αντίστοιχου νομού. Αν λοιπόν κατά κάποιο τρόπο υπέπεσαν στην αντίληψή σας τέτοιου είδους παράνομα περιστατικά σε ότι αφορά τις ΤΕΔΚ Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας όπως επικαλείστε στην επιστολή σας, περιμένουμε να μας τα κοινοποιήσετε. Πολύ φοβούμαι όμως ότι θα ατυχήσετε.

-Εκτιμούμε απεριόριστα το ενδιαφέρον σας για τη δραστηριότητα της ΤΕΔΚ Λάρισας, μας «ξενίζει» αφάνταστα όμως η απαράδεκτη προσπάθεια σας καθοδήγησης του Δ.Σ. που ως γνωστό είναι το μόνο εκ του νόμου όργανο που αποφασίζει για ζητήματα που αφορούν στην ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας. Το παράλογο δε είναι ότι μας προτρέπετε για την λήψη παράνομων αποφάσεων και την υλοποίηση παράνομων ενεργειών. Θυμηθείτε λοιπόν ότι δεν είστε πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ και μην συμπαρασύρετε σε σοβαρά ατοπήματα σοβαρούς φορείς και σοβαρούς ανθρώπους. Μην παραπλανάτε χάριν εντυπωσιασμού, με ατεκμηρίωτες προτάσεις, τους βουλευτές, τον ΣΕΔΕ και τους αναγνώστες. Εάν ο απώτερος σκοπός σας είναι η δημοσιότητα είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πιο σοβαροί τρόποι να την αποκτήσετε.

-Για τις οφειλές των Δήμων προς τα μέλη σας – εργολήπτες δημοσίων έργων – αναγνωρίζουμε το δίκαιο από την πλευρά σας και συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία σας, πλην όμως είμαστε παντελώς «άοπλοι» ως θεσμός από πλευράς νομιμοποίησης, να δράσουμε πρακτικά και παρεμβατικά. Πέραν του να ασκήσουμε «πίεση» προς τους Δήμους, «νουθετώντας» τους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, ουδένα λόγο έχουμε ούτε στο περιεχόμενο των αποφάσεών τους, ούτε στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών τους (εφόσον αμφότερα δεν αντίκεινται στο νόμο) και ούτε φυσικά μας επιτρέπεται να τους ενισχύσουμε οικονομικά, όπως αναφέραμε ήδη. Εάν πάλι διακατέχεστε από αγωνία για την έκβαση αυτού του ζητήματος, γιατί δεν επιδιώξατε μια συνάντηση μαζί μας ώστε από κοινού να προσπαθήσουμε για κάποια λύση αλλά αντ’ αυτού επιλέξατε τη δημοσίευση αυτής της ατεκμηρίωτης επιστολής.

-Ως συλλογική φωνή της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, που εξ ορισμού βρίσκεται κοντά στο πολίτη, γνωρίζουμε πολύ καλά τον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας μας, αλλά ομολογουμένως μας δυσκολεύει από άποψη λογικού ειρμού και αιτιώδους συνάφειας η σουρεαλιστική σύνδεση της κατακύρωσης του διαγωνισμού αγοράς του νέου κτιρίου της ΤΕΔΚ με την παρούσα δεινή οικονομική συγκυρία και τις επιπτώσεις αυτής στα μέλη του θεσμού σας.

-Τέλος, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι, παρόλο που μας αδικεί και πληγώνει βαθύτατα ο από πλευράς σας χαρακτηρισμός μας ως «εκπνέοντος θεσμού», καθώς υπάρχει πλήρης συνέχεια της νομικής μας υπόστασης και μάλιστα αναβάθμιση του ρόλου μας ως ΠΕΔ, το αποδίδουμε στην καλώς εννοούμενη και συγγνωστή άγνοιά σας περί τα νομικά πράγματα.

Ως ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας είμαστε πάντα ανοιχτοί για  συνεργασία με όλους τους φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας αρκεί από μέρους τους να υπάρχει πραγματική διάθεση κοινού διαλόγου χωρίς παιχνίδια εντυπωσιασμού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ