Η ΠΑΣΥ τιμά την 101η επέτειος της εξέγερσης στο Κιλελέρ

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, τους άνεργους, τη νεολαία και τις γυναίκες να τιμήσουν την 101η επέτειο του Κιλελέρ, τον ξεσηκωμό των κολίγων για την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών, παίρνοντας μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 27 Μαρτίου,  στις 12 το μεσημέρι,  στο χώρο της θυσίας που διοργανώνει η ΠΑΣΥ, απηύθυνε η γραμματεία Λάρισας του οργάνου.Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εορτασμός του Κιλελέρ δεν είναι μουσειακή εκδήλωση, όπως θέλει να την μετατρέψει η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά είναι αγωνιστική  εκδήλωση  στην οποία οι λαϊκές δυνάμεις θα διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους για κοινούς αγώνες, ακόμα πιο μαζικούς, πιο δυναμικούς, πιο αποτελεσματικούς, με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.

Τα μέλη της ΠΑΣΥ περιέγραψαν με μελανά χρώματα τις προοπτικές στον αγροτικό τομέα κάνοντας αναφορά στα προβλήματα των κτηνοτρόφων, στις αλλαγές στον ΕΛΓΑ, στις χαμηλές τιμές των προϊόντων, αλλά και στο πρόβλημα των γεωτρήσεων προβλέποντας ότι πολύ σύντομα θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα που θα ανεβάσουν την τιμή στο νερό άρδευσης.

Αφού ξεκαθάρισαν ότι αντιτίθενται στην πώληση συνεταιριστικών βιομηχανιών, υπογράμμισαν και τις διαφορές της ΠΑΣΥ με τις άλλες οργανώσεις.

«Στους αγώνες μας των  τελευταίων ετών αναδείχτηκαν, καθαρά, οι δυο γραμμές που υπάρχουν στο αγροτικό κίνημα. Από τη μια ήταν η γραμμή της σύγκρουσης με την πολιτική που μας ξεκληρίζει, της αντιπαράθεσης με την ΚΑΠ της ΕΕ, που εκφράζει η ΠΑΣΥ. Από τη άλλη, η γραμμή του συμβιβασμού  στην πολιτική που μας καταστρέφει  που εκφράζουν οι ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνεταιρισμών», ανέφεραν χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι σήμερα οι αγρότες μπορούν να παλέψουν από καλύτερες θέσεις μέσα από την κοινή συμμαχία και για  προοπτική  αγροτικής ανάπτυξης, που  θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες, κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις, τη συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής  και την ανάπτυξη του παραγωγικού συνεταιρισμού των μικρομεσαίων αγροτών, για την παραγωγή επαρκών, φτηνών και υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού μας, καθώς και των αναγκαίων πρώτων υλών για την ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας.

«Προϋπόθεση, βεβαίως, για να γίνει αυτό το όραμά μας πραγματικότητα, είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και η ανάδειξη της εξουσίας του λαού.

Γι αυτό παλεύουμε για το ζωντάνεμα, τη μαζικοποίηση και την ισχυροποίηση των αγροτικών συλλόγων, των Ενωτικών Ομοσπονδιών και της ΠΑΣΥ, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα και η προοπτική του αγροτικού κινήματος με αιτήματα που θα δίνουν λύσεις στο σήμερα και θα ανοίγουν προοπτική για το αύριο». ξεκαθάρισαν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Το πρόγραμμα του εορτασσμού την Κυριακή έχει ως εξής:

• Χαιρετισμός του Βαγγέλη Μπούτα Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και προέδρου της ΕΟΑΣ Καρδίτσας.

• Χαιρετισμός του Ρίζου Κομήτσα Δημάρχου Κιλελέρ

• Χαιρετισμός του Νίκου Αγγέλου μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, κτηνοτρόφου.

• Χαιρετισμός του Τάσου Τσαπλέ μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, εκπρόσωπου της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα.

• Χαιρετισμός της      Αγγελοπούλου, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΥ

• Χαιρετισμός του Μανώλη Λαγογιάννη Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας.

• Κεντρική Ομιλία από τον Ρίζο Μαρούδα μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Προέδρου της ΕΟΑΣΝ Λάρισας.

• Κατάθεση Στεφανιών

• Εμβατήριο πεσόντων

• Λήξη της συγκέντρωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ