Θα διορθωθούν τα λάθη των συγχωνεύσεων

Στην επανεξέταση όσων περιπτώσεων συγχωνεύσεων σχολείων παρουσιάζουν παιδαγωγικά προβλήματα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η υπουργός Παιδείας. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι θα διορθωθούν όσα λάθη έχουν γίνει.Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν δριμεία κριτική στην υπουργό. Ο πρώτος επερωτών βουλευτής, Τ. Κουράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε μαρασμό τη δημόσια εκπαίδευση και μίλησε για εκχώρηση κρίσιμων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα. Χαρακτήρισε λογιστικό και όχι παιδαγωγικό το επίτευγμα της συγχώνευσης, ενώ έκανε λόγο για ορισμένες περιπτώσεις εξαιρετικά απαράδεκτες.

Η συνένωση οδηγεί σε ελαστικοποίηση της γνώσης, τόνισε ο Β. Μουλόπουλος, ενώ η Λίτσα Αμμανατίδου ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να πείσει ότι είναι πολιτική ποιοτικής αναβάθμισης της Παιδείας το θέμα της συγχώνευσης.

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου υπεραμύνθηκε των αλλαγών. «Το 2011 δεν μας πειράζει να κάνουν όλες οι τάξεις του δημοτικού μάθημα με ένα δάσκαλο;» διερωτήθηκε η υπουργός Παιδείας και ανέφερε ότι το στοίχημα του πολιτικού είναι να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με ό,τι έχει, όχι με ό,τι ονειρεύεται. «Είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή η άσκηση. Η βασική μας πολιτική όμως, είναι να κάνουμε αλλαγές κι ο μηδενισμός είναι το χειρότερο», πρόσθεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ