Λαρισαίων Πόλις: Πολύπλευρες οι διαστάσεις της καταγγελίας των δικηγόρων του δήμου

Παρέμβαση στο θέμα που προέκυψε με τις καταγγελίες των δικηγόρων του δήμου έκανε σήμερα η παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρές τις καταγγελίες. Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:«Το θέμα που ανακύπτει με την επιστολή των δικηγόρων του δήμου, με τις σοβαρότατες καταγγελίες που εμπεριέχει κατά της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου, έχει μεγάλες και πολύπλευρες διαστάσεις.

Κατά πρώτον καταδεικνύει περίτρανα τον τρόπο λειτουργίας μιας εμφανώς αυταρχικής διοίκησης, την οποία σαν παράταξη έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει. Σοβαρότατα θέματα εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο με ελλιπέστατες εισηγήσεις. Οι εισηγήσεις τις περισσότερες φορές δεν δίνονται στους δημοτικούς συμβούλους εγκαίρως ή δίνονται τελείως περιληπτικά παραλείποντας  τις περισσότερες φορές σημαντικότατα στοιχεία, τα οποία για να τα δούμε πρέπει να αναζητήσουμε τους φακέλους της υπηρεσίας. Επί παντός θέματος αναλαμβάνει την εισήγηση ο ίδιος ο δήμαρχος, ως να είναι γνώστης των πάντων, ενώ ενοχλείται,  χλευάζει και προσπαθεί να υποτιμήσει  την αντιπολίτευση όταν οι σύμβουλοι της διαμαρτύρονται και ελέγχουν την δημοτική αρχή, ως οφείλουν να κάνουν («ήρθαν διαβασμένοι!!!»….λέει προς τους δικηγόρους και εσείς με «καρφώσατε»). Η απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στους νομικούς συμβούλους του δήμου και οι φράσεις που χρησιμοποίησε όπως αποκαλύπτονται στην εν λόγω επιστολή είναι η μέγιστη απόδειξη μιας αυταρχικής διοίκησης, η οποία συνεχώς προσπαθεί να βάλει τα σοβαρά θέματα κάτω από το χαλί, παρουσιάζοντας επικοινωνιακά μια εξωραϊσμένη εικόνα.

Θέμα όμως ανακύπτει και για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να εισάγει σαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο την τόσο σοβαρή αυτή επιστολή, αλλά αρνήθηκε να κοινοποιήσει το θέμα και προς τους επικεφαλείς των παρατάξεων. Ζητάμε δημόσια από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει άμεσα το θέμα της εν λόγω επιστολής, σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα αυτό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ