Παρέμβαση Μ. Κουτσογεώργου για το θέμα των δικηγόρων του δήμου Λάρισας

Νέα διάσταση στο θέμα της κόντρας του δημάρχου Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλη με τα μέλη του γραφείου δικηγόρων του δήμου, δίνει με σημερινή του ανακοίνωση ο ένας εκ των τριών δικηγόρων του γραφείου κ. Μ. Κουτσογεώργου, ο οποίος τηρεί αποστάσεις από την χθεσινή ανακοίνωση των δύο άλλων συναδέλφων του και επισημαίνει με αφορμή τη στάση του δημάρχου ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη.

Στην επιστολή του ο κ. Κουτσογεώργου αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τη δήλωση των δύο συναδέλφων μου, δικηγόρων του δήμου Λαρισαίων, Αναστασίας Νάρη και Θεοδώρου Κωνσταντίνου, που δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας στις 24-3-2011 με τίτλο «Δικηγόροι του δήμου – λήξαν το θέμα» και με αφορά ως τρίτο δικηγόρο του δήμου Λαρισαίων που υπέγραψε την επιστολή – διαμαρτυρία προς το δήμαρχο, έχω να επισημάνω τα εξής:

Κανένας από τους τρεις δικηγόρους του δήμου Λαρισαίων δεν επεδίωξε να δώσει στο θέμα πολιτική χροιά. Άλλωστε αυτό το τονίζουμε κατά κόρον στην επιστολή – διαμαρτυρία μας προς το δήμαρχο και κυρίως στην παράγραφο «7» αυτής, όπου αναφέρουμε επί λέξει «Ουδέποτε ασκήσαμε ούτε μας διακατέχει τέτοια πρόθεση να ασκήσουμε πολιτική ή να εμπλακούμε σε «πολιτικά παιχνίδια» προκειμένου να εξυπηρετήσουμε κομματικά συμφέροντα ή να κατευθύνουμε με τις γνωμοδοτήσεις μας ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του δήμου».

Ο τρόπος λειτουργίας του γραφείου δικηγόρων του δήμου Λαρισαίων δεν αφορά μόνο το δήμαρχο προσωπικά αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του δήμου, και επομένως αφορά τόσο τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας όσο και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ των δικηγόρων του δήμου Λαρισαίων και του δημάρχου, το οποίο αφορά τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου δικηγόρων του δήμου Λαρισαίων, και γι’ αυτό με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 17389/15-3-2011 έγγραφό μου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, κοινοποιούμενο προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας (συνδικαλιστικού μου οργάνου), παρεκάλεσα για την εισαγωγή του προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο, ως απτόμενο της αρμοδιότητάς του.

Το έγγραφό μου αυτό ήταν εν γνώσει των δύο συναδέλφων μου, οι οποίοι μέχρι και πολύ μετά τη δημοσίευσή του στον τοπικό τύπο, δεν θεωρούσαν ακόμα «λήξαν το θέμα». Περιττό να τονίσω ότι εγώ δεν κλήθηκα ποτέ για διευκρινίσεις σε ιδιαίτερη συνάντηση με το δήμαρχο, αν και η πρώτη συνάντηση έγινε παρόντων και των τριών μας…

Σημειωτέον ότι κλήθηκα από το δήμαρχο σήμερα, 24-3-2011, στις 09:55, μαζί με τους δύο άλλους συναδέλφους μου και μετά τη δημοσίευση της δήλωσης τους στον τοπικό τύπο, μετά, δε, την καλημέρα που ανταλλάξαμε με το δήμαρχο, μας είπε επί λέξει «Σε 5 λεπτά φεύγω για Αθήνα. Τι έχετε να μου πείτε για το θέμα;». Κατόπιν αυτού αποχώρησα αμέσως, σεβόμενος την αξιοπρέπειά μου, που για μένα είναι αδιαπραγμάτευτη».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ