Πρόσκληση Κ. Αγοραστού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πρόσκληση να επισκεφτεί τη Θεσσαλία απηύθυνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Κ. Αγοραστός προσέφερε στον κ. Κ. Παπούλια καλαίσθητη έκδοση της Περιφέρειας για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε:

«Σε μια εποχή που ο δείκτης εμπιστοσύνης στην κοινωνία μειώνεται, οι Έλληνες σας εμπιστεύονται, κύριε Πρόεδρε, και σας πιστεύουν. Ο λόγος σας δίνει ελπίδα και προσδοκία».

Ενώπιον των δημοσιογράφων, ο κ. Κ. Παπούλιας βλέποντας τον κ. Κ. Αγοραστό ρώτησε:

– «Τι γίνεται ο Αχελώος;».

– «Προσπαθούμε, παλεύουμε να γίνει, κύριε Πρόεδρε», απάντησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εξήγησε: «Η μεταφορά ενός μικρού μόνο μέρους από το νερό του Αχελώου που καταλήγει σήμερα στη θάλασσα είναι απολύτως απαραίτητη για την Θεσσαλία, η οποία είναι ελλειμματική σε νερό, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει καμία επίπτωση για την Αιτωλοακαρνανία. Ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην παραγωγή «καθαρής» ενέργειας καθώς κάποιοι έχουν στόχο τους λιγνίτες της επαρχίας Ελασσόνας με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο μας».

Απευθυνόμενος στους 13 περιφερειάρχες ο κ. Κάρολος Παπούλιας ανέφερε:

«Σας καλωσορίζω. Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με επισκεφθείτε. Είστε στην πρώτη γραμμή για την επιτυχία μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που για πρώτη φορά γνωρίζει η Ελλάδα.

Νομίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα – και λέγω «έχουμε» γιατί βάζω και τον εαυτό μου μέσα – γιατί έχω εμπιστοσύνη σε σας, σας γνωρίζω, έχετε κάνει και στο παρελθόν καλά πράγματα, και νομίζω ότι τώρα θα κάνετε περισσότερα, θα «βάλετε πλάτη» για να πετύχετε πολλά από αυτά που περιμένει ο ελληνικός λαός.
Ακόμη μια φορά σας καλωσορίζω, σας εύχομαι «καλές επιτυχίες» και να με θυμάστε πότε-πότε με καμιά πρόσκληση, να έρχομαι και εγώ στο χωριό σας και να με κερνάτε…».

Κατά τη συνάντηση, η διάρκεια της οποίας ήταν 1 ώρα, ο κ. Κ. Παπούλιας είπε στους 13 περιφερειάρχες: «Εκπέμπετε θετικό μήνυμα. Σας βλέπω όλους ενωμένους, ομονοούντες και αποφασισμένους να πετύχει ο θεσμός».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός διέτρεξε τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία της Θεσσαλίας και έκανε ειδική αναφορά στην εκπαίδευση. «Κινούμαι κάθε ημέρα σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία, συναντώ πολλά νέα ζευγάρια που επιστρέφουν στην περιφέρεια για να εργαστούν στη γεωργία και την κτηνοτροφία καθώς είναι κοινή εκτίμηση ότι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός είναι οι τομείς στους οποίους μπορεί να στηριχτεί η ανάπτυξη της χώρας μας. Τι μήνυμα όμως στέλνει το κράτος σ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους κλείνοντας τα σχολεία σε δεκάδες χωριά; Θεωρώ ότι η πολιτεία πρέπει να ξαναδεί το θέμα με τις καταργήσεις σχολείων».

Ο κ. Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε «ανησυχητικές τις διαστάσεις της κρίσης στη Θεσσαλία» και σημείωσε ότι «η κοινωνία βρίσκεται σε αβεβαιότητα, σε ανασφάλεια, σε έλλειψη εμπιστοσύνης». Ως σημαντικότερο πρόβλημα ανέδειξε «την αλματώδη αύξηση της ανεργίας» και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη για να διατηρηθούν και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

«Η λύση στην κρίση είναι ελληνική, κ. Πρόεδρε», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισημαίνοντας ότι «ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή είμαστε κοντά στον πολίτη, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα προβλήματά του, ακούμε τις προτάσεις. Δέσμευση δική μας είναι με λίγα να κάνουμε πολλά, να προσφέρουμε στον άνθρωπο αυτές τις δύσκολες ώρες», είπε ο κ. Κ. Αγοραστός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ