Ο νομός Λάρισας τίμησε την εθνική επέτειο

Με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, κορυφώθηκαν την Παρασκευή στη Λάρισα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου που για πρώτη φορά φέτος διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέλαση έγινε παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για το φόβο επεισοδίων…

Προηγουμένως εψάλει επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και  Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Νικ. Φασέγκας, θεολόγος – φιλόλογος, στέλεχος στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Λάρισας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Προσκύνημα στην ιστορική μνήμη του ’21».

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και  έγινε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους αρχών, συλλόγων και φορέων της πόλης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά το πέρας της παρέλασης την οποία παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο βουλευτής κ. Χρ. Ζώης, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρ. Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης, ο σεβασμιώτας μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημήτριος Αγγελούδης, ο Αρχηγός Τ.Α. αντιπτέραρχος Αντ. Τσαντηράκης, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων, αλλά και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τους δρόμους, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η 25η Μαρτίου είναι μία κορυφαία στιγμή για το ελληνικό έθνος και χρέος μας είναι να διατηρήσουμε όλα όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες»

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι η εθνική γιορτή αποτελεί «πηγή έμπνευσης, ομόνοιας, αυταπάρνησης συνέργειας και αποφασιστικότητας.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης υπογράμμισε ότι από την 25η Μαρτίου μπορούμε να αντλήσουμε πολλά παραδείγματα προς μίμηση αλλά και προς αποφυγή, ενώ το ζητούμενο είναι «εάν σήμερα, όσοι διαχειρίζονται τις προοπτικές της πατρίδας είμαστε σε θέση να αντλήσουμε δυνάμεις από αυτά τα μηνύματα».

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρ. Καραλαριώτου επεσήμανε την ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε η πατρίδα μας να παραμείνει ελεύθερη και ακέραιη.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νομό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ