Συντάσσεται αναπτυξιακή χάρτα για τη Θεσσαλία

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία και τα οποία καταγράφηκαν από  κομματικά στελέχη, αιρετούς και εκπροσώπους φορέων στις 4 περιφερειακές ενότητες, τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, βουλευτών, κομματικών στελεχών και της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στο πλαίσιο του ανοίγματος που κάνει το κυβερνών κόμμα, με στόχο να καταγράψει προβλήματα και να αναζητήσει λύσεις.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα, το περιβάλλον, τους μικρομεσαίους, τα μεγάλα έργα υποδομών, την υγεία, την ανεργία κ.λπ., ενώ όπως τόνισε με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Καρχιμάκης, η καταγραφή και η συζήτηση των θεμάτων θα οδηγήσει στη σύνταξη μια αναπτυξιακής χάρτας για τη Θεσσαλία.

Στη δήλωσή του ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Κόμμα, Κοινοβουλευτική Ομάδα, κυβέρνηση και θεσμοί, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συντονίζουμε τη δράση μας. Καταγράφουμε και ιεραρχούμε τις προτεραιότητες, που θα μας οδηγήσουν στη σύνταξη μιας «Αναπτυξιακής Χάρτας» για κάθε Περιφέρεια, με κριτήριο την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.

Πρόκειται για μια ουσιαστική διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας θα τεθούν στην κρίση των πολιτών κάθε περιφέρειας.

Στο ΠΑΣΟΚ, πιστεύουμε στις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών και πιστεύουμε ότι μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας μας, σε όλα τα επίπεδα. Αυτό το ρόλο επιχειρούμε να αναδείξουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ