Η περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει τον κοινωνικό ιστό

Η πρώτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής Φιλανθρωπικής Στήριξης , που δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και θα έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ένδυσης,υπόδησης, αλλά και τροφίμων και τη μετέπειτα διανομή τους σε άτομα που χρίζουν βοήθειας, πραγματοποιήθηκε  το πρωί, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού,της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου και του πατρός Αχίλλειου Τσούτσουρα, ως εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Μιλώντας για την αναγκαιότητα δημιουργίας της Επιτροπής, ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι η συνοχή του κοινωνικού ιστού, που σήμερα φαίνεται ότι απειλείται. Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε ότι με τέτοιου είδους κινήσεις θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο, σε στενή συνεργασία πάντοτε με την Εκκλησία που πράττει άριστα το φιλάνθρωπο έργο της.Ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, με στόχο πάντα να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις του εθελοντισμού και να μπορέσουμε έτσι να προσφέρουμε στην κοινωνία και κατά συνέπεια στον ίδιο μας τον εαυτό».

Εξηγώντας το σκεπτικό με το οποίο κινήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας κι ανέλαβε την πρωτοβουλία  να προχωρήσει στη συγκρότηση  Επιτροπής Φιλανθρωπικής η κ. Ρένα Καραλαριώτου, επεσήμανε συγκεκριμένα: «Με τα πρόσφατα ανησυχητικά στοιχεία που ήρθαν στο φως στη δημοσιότητα και κατατάσσουν τη Θεσσαλία έκτη σε επίπεδο ανεργίας και όγδοη σε επίπεδο φτώχειας, η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κρίνεται πιο αναγκαία και πιο επίκαιρη από ποτέ. Δεν ερχόμαστε να υποκαταστήσουμε το έργο το οποίο ούτως ή άλλως θα πρέπει να κάνει το κεντρικό κράτος. Όμως, δεν θα πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να γίνουμε έρμαιο των καταστάσεων. Μέσα από την ανιδιοτελή  προσφορά ξεπερνάμε τα όρια της απλής φιλανθρωπίας και μαθαίνουμε να μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά να προσφέρουμε και μάλιστα, να προσφέρουμε όταν οι ώρες το ζητούν. Τότε επιλέγουμε να δράσουμε ομαδικά, συλλογικά χάριν του κοινού αυτού οράματος Επιβάλλεται, λοιπόν, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να ενισχύσουμε την προσφορά και τη στήριξη σε όσους συμπολίτες μας  αντιμετωπίζουν προβλήματα. Να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλαίσιο που να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει  τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ανθρώπων στον τομέα της προσφοράς. Γι’ αυτό, χρειάζεται ο εθελοντισμός να μπει πραγματικά στη ζωή μας.

Παράλληλα, ευχαριστώ θερμά τη Μητρόπολη για την αμέριστη συμπαράστασή της, αφού ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και ο ίδιος ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον να στηρίξει την προσπάθεια και το έργο μας.

Ευχαριστώ επίσης τις κυρίες της Επιτροπής που, κινούμενες από αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς, έχουν διάθεση να προσφέρουν τα μέγιστα για τους συνανθρώπους μας που χρίζουν πραγματικής βοήθειας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω μια ευχή. Όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο, να στηρίξουμε τον εθελοντισμό ακόμα περισσότερο, για να γίνει η χώρα μας πιο ανθρώπινη και πιο αισιόδοξη. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τις επιχειρήσεις της περιοχής, παρόλο που γνωρίζουμε ότι διανύουμε περίοδο κρίσης και αντιμετωπίζουν και οι ίδιες δυσκολίες, αλλά και τους ιδιώτες, να ενισχύσουν το έργο της Επιτροπής με την προσφορά  ρούχων, τροφίμων κ.α.» .

Ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης στην Επιτροπή, ο πατήρ Αχίλλειος Τσούτσουρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τη χάρη του Θεού ξεκινούμε να δώσουμε μία ανάσα παρηγοριάς προς τους πτωχούς και πονεμένους αδελφούς μας. Η Εκκλησίας συμμετέχει στην Επιτροπή για να συνδράμει στην προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, προκειμένου να ανακουφισθούν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι καιροί είναι δύσκολοι και γι΄αυτό κάθε ανάλογη δράση που αναλαμβάνεται είναι πολύ σημαντική».

Η Επιτροπή Φιλανθρωπικής Στήριξης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα λειτουργεί υπό τον συντονισμό της κ. Βασιλικής Φώλια και θα συμμετέχουν οι κ. Ελένη Κατσαούνη, Βικτωρία Λάππα, Μαρία Σπύρου, Δήμητρα Τουρσουνίδου, Μάγδα Βουκαλίδου, Ελένη Κατσαντώνη και Ελένη Αστάρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ