Να αποκατασταθούν αδικίες στις εξισωτικές

Την αποκατάσταση λαθών που παρατηρήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στη διαδικασία κατανομής των εξισωτικών αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα παραγωγοί από ορεινές περιοχές να λαμβάνουν μικρότερα ποσά από εκείνους των πεδινών, ζητά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Μιχάλης Τζιότζιος. Σε επείγουσα επιστολή του προς τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον πρόεδρό του, Αθανάσιο Καπρέλη, ο κ. Τζιότζιος τονίζει τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε,

Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων του Ν. Λάρισας κατόπιν πολλών παραπόνων από κτηνοτρόφους παραγωγούς της περιοχής μας, αλλά και από κτηνοτρόφους διαφόρων περιοχών της χώρας μας, απευθύνεται σε σας για να λάβει τέλος μια αδικία που συμβαίνει χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο τα δύο τελευταία χρόνια και αφορά το ποσό πληρωμής των εξισωτικών.

Αναλυτικότερα σας αναφέρουμε τα εξής:

Οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί κάτοικοι ή μη ορεινών περιοχών  οι οποίοι μετακινούνται τους θερινούς μήνες σε ορεινές περιοχές να πληρώνονται χαμηλότερα από τους κτηνοτρόφους παραγωγούς που μετακινούνται στους θερινούς μήνες από πεδινές περιοχές προς ορεινές.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια. Εκτιμούμε πως οφείλεται σε λάθος υπολογισμούς.

Πιστεύουμε πως υπάρχει το χρονικό περιθώριο να διορθωθεί αυτός ο λάθος χειρισμός ούτως ώστε να αποκατασταθεί και η αδικία η οποία συμβαίνει σ` αυτούς τους ανθρώπους.

Παρακαλούμε πολύ να επιληφθείτε του θέματος και να τακτοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αυτό αίτημά μας».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ