Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των γιατρών ο Κ. Αγοραστός

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε σήμερα με τις διοικήσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας», της ΕΛΜΕ Λάρισας και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας  Λάρισας… και παρέλαβε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν γιατροί, δάσκαλοι και καθηγητές της Λάρισας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός είπε ότι θα προωθήσει το ψήφισμα στα αρμόδια υπουργεία και τόνισε την αναγκαιότητα «να στηριχθούν οι κοινωνικές υποδομές ιδίως στην ελληνική περιφέρεια.

Ο άνθρωπος – σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας – δημιουργεί και αποδίδει αφ’ ενός όταν νιώθει ασφαλής και γνωρίζει ότι θα έχει κάθε στήριξη από την Πολιτεία όταν τη χρειαστεί και αφ’ ετέρου όταν γνωρίζει ότι τα παιδιά του θα εφοδιασθούν από το δημόσιο σχολείο με τα κατάλληλα εφόδια για το απαιτητικό αύριο.

Περιοδεύω σε όλη τη Θεσσαλία και συναντώ οικογένειες, νέα ζευγάρια που επιστρέφουν από την Αθήνα για διαφόρους λόγους – είτε αναζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής είτε για λόγους οικονομίας. Έρχονται στη Θεσσαλία βάζοντας μια σταθερά στον προγραμματισμό της ζωής τους, γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν σχολείο, θα έχουν υπηρεσίες υγείας και βασικές υποδομές.

Ξαφνικά διαπιστώνουν ότι ο σχεδιασμός τους ανατρέπεται και μου θέτουν το ερώτημα: Ποιον να εμπιστευθούμε; Γιατί το κράτος που θεωρητικά τάσσεται υπέρ της αποκέντρωσης μας αναγκάζει να ξαναγυρίσουμε πίσω στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα; Το ερώτημα αυτό είναι και δικό μας», είπε ο κ. Κ. Αγοραστός και έθεσε παράλληλα το εξής ερώτημα: «Έχει δικαίωμα ο πολίτης, και κατά συνέπεια τα παιδιά του, να απολαμβάνει τις υπηρεσίες που είναι θεσμοθετημένες από το Σύνταγμα στον τόπο που ζει και εργάζεται;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ