Λάρισα: Απαγόρευσαν σε παιδί με σύνδρομο Down να παρελάσει

Από την μία πλευρά, δάσκαλος στο 33ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας παρέλασε, κρατώντας μαθητή με ειδικές ανάγκες από το χέρι, σε μία προσπάθεια να νιώσει ίσο με τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και σε μία προσπάθεια να μην του στερήσουν βασικό μαθητικό του δικαίωμα, και από την άλλη, δάσκαλοι ενός άλλου σχολείου, του 25ου Δημοτικού, αρνήθηκαν σε παιδί με σύνδρομο Down να παρελάσει…

“Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο παιδί, με χιούμορ και γεμάτο ζωντάνια”, επισημαίνουν φίλοι και γνωστοί του ανήλικου μαθητή. Ο διευθυντής και ο γυμναστής του σχολείου ανακοίνωσαν ότι δεν θα πάρει μέρος στην παρέλαση και δεν συγκινήθηκαν ούτε όταν το παιδί άρχισε να κλαίει.

Ζήτησαν λοιπόν από τους γονείς χαρτί από γιατρό ότι το παιδί μπορεί να παρελάσει, δηλαδή χαρτί που να λέει ότι το παιδί μπορεί να περπατήσει σε μια ευθεία. Οι γονείς εξήγησαν στους εκπαιδευτικούς πως αφού ο γυμναστής θα είναι δίπλα στα παιδιά κατά τη διάρκεια της παρέλασης, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ωστόσο, οι ίδιοι ήταν ανένδοτοι. Και αφού δεν είχαν άλλη δικαιολογία να βρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν χαρακτηριστικά: “Η συγκίνηση που θα παρελάσει θα είναι μεγάλη, γι’ αυτό και δεν είναι σωστό να λάβει μέρος”.

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες, Γιάννης Βαρδακαστάνης “οτιδήποτε διακρίνει, οτιδήποτε αποκλείει έναν μαθητή από τη συμμετοχή στη μαθητική ζωή όπως όλοι οι μαθητές, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Ο αποκλεισμός ενός μαθητή με αναπηρία από την παρέλαση είναι ισοτίμως απαρέκτο με τον αποκλεισμό ενός μαθητή επειδή κάποιος θεωρεί ότι δεν είναι Έλληνας”.

Πηγή: news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ