Κοροϊδία το καλάθι προϊόντων της περιφέρειας

Βολές κατά της εφαρμοζόμενης αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι των γραμματειών από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας της ΠΑΣΥ, με αφορμή τη σημερινή διήμερη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλία και τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Μάλιστα κάλεσαν τους αγρότες σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Διβάνι στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν η μικρομεσαία αγροτιά της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κρίση και αδιέξοδα που οφείλονται στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε που πιστά εφάρμοσαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μάλιστα προέβλεψαν ότι η κρίση με την νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα γενικευτεί, θα πάρει ακόμη σκληρότερη μορφή, αφού στόχος της είναι η καπιταλιστική αναδιάρθρωση της γης και της παραγωγής με την δημιουργία των σύγχρονων τσιφλικιών του 21ου αιώνα,  που θα επιτευχθεί με την συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών οδηγείται στην φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Καμιά συγκυριακή τιμή σε κάποια προϊόντα δεν μπορεί να κρύψει αυτή την διαδικασία καθώς ήδη έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής εξανεμίζοντας την όποια συγκυριακή τιμή» επεσήμαναν χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας κοροϊδία το «καλάθι προϊόντων» της κάθε Περιφέρειας που ο υπουργός περιφέρει ανά την Ελλάδα.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την ερήμωση των χωριών μας, το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών, την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, την διατροφική εξάρτηση της χώρας μας από τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων με εισαγωγές προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας.

. Η πράσινη ανάπτυξη απλά ενισχύει την δραστηριοποίηση επιχειρηματιών στην αγροτική οικονομία, την αλλαγή χρήσης γης με τα φωτοβολταϊκά που λίγοι επιχειρηματίες και τα μονοπώλια  θα πλουτίσουν. Θα  προσφέρει επίσης  περιοχές – φιλέτα για επενδύσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές-τουριστικές μονάδες, κλπ, ώστε να μεγαλώνουν συνεχώς τα κέρδη τους» υποστήριξαν, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες σε αγωνιστική εγρήγορση.

«Για να μην χάσουμε τα «αυγά» και τα «καλάθια» οφείλουμε να αντιπαλέψουμε και τελικά να ανατρέψουμε την αντιαγροτική πολιτική. Αυτή η πολιτική της Ε.Ε και της κυβέρνησης μας έχει οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα» κατέληξαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ