Μετά την κάλυψη ακριτικών περιοχών στη Θράκη και στη Ρόδο, η Digea επιστρέφει στα αστικά κέντρα και από τις 27 Μαΐου 2011 θα εκπέμψει ψηφιακά στην κεντρική Θεσσαλία, από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι». Πάνω από 400.000 κάτοικοι των νομών Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας που εξυπηρετούνται από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι» θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea και θα… απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς ‘χιόνα’ και ‘είδωλα’.
Καθώς το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 22 (482 MHz) και 29 (538 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».
Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, η Digea σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την κρατική τηλεόραση και άλλους εμπλεκόμενους φορείς σχεδιάζουν στοχευμένες ενέργειες επικοινωνίας σε τοπικό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, θα διοργανωθούν ημερίδες για τους τεχνικούς των περιοχών και το ευρύ κοινό, θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού, θα υπάρξουν εθελοντικές ομάδες υποστήριξης αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που θα προβάλλεται στις τηλεοπτικές οθόνες, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση θα πληροφορούνται για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.
Με αφορμή τον επόμενο σταθμό της ψηφιακής μετάβασης, ο CEO της Digea κ. Γιώργος Μαθιός δήλωσε τα ακόλουθα: «Η ψηφιακή μετάβαση της κεντρικής Θεσσαλίας αποτελεί για εμάς ένα κρίσιμο και πολύ σημαντικό εγχείρημα, καθώς επηρεάζεται για πρώτη φορά τόσο μεγάλος αριθμός κατοίκων σε μία ευρεία γεωγραφική περιοχή. Έχοντας ως στόχο την ομαλή μετάβαση του κόσμου στην ψηφιακή τηλεόραση, η συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων – Digea, κρατική τηλεόραση, αρμόδια Υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α. – καθώς και η ενεργή υποστήριξη της πολιτείας κυρίως στην ενημέρωση των απομακρυσμένων περιοχών και αδύναμων κοινωνικών ομάδων για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των τηλεθεατών που επηρεάζονται, θεωρείται πλέον απαραίτητη.»