Στην Αμερική πάνε για κλείσιμο της …κυβέρνησης

Οι διαπραγματευτές για τον προϋπολογισμό δεν κατάφεραν να επιλύσουν τις διαφορές τους, με αποτέλεσμα λίγες μόνο ώρες να τους απομένουν για να καταλήξουν σε συμφωνία, διαφορετικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα …κλείσει, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι 800000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μείνουν απλήρωτοι, και βασικές υπηρεσίες του Δημοσίου δεν θα εξυπηρετούν το κοινό, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά εκατομμύρια δολάρια…

Μετά τη δεύτερη συνάντηση την Πέμπτη στο Λευκό Οίκο, ο αρχηγός της πλειοψηφίας στη Γερουσία Harry Reid, Δημοκρατικός, και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner, Ρεπουμπλικάνος, εξέδωσαν μια κοινή δήλωση λέγοντας ότι οι διαφορές τους έχουν μειωθεί. Ο Ομπάμα είπε ότι, ενώ δεν ήταν έτοιμος “να φανεί ιδιαίτερα αισιόδοξος”, ήλπιζε όμως να είναι σε θέση να ανακοινώσει μια συμφωνία την Παρασκευή το πρωί.

Όμως, τα μέρη φαίνεται να έχουν χάσει έδαφος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, αφού αυτές ακόμη συνεχίζονται.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο Reid φάνηκε μπερδεμένος ως προς τον απώτερο στόχο των Ρεπουμπλικάνων. Οι Δημοκρατικοί, είπε, προσφέρουν τώρα μείωση 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δαπάνες, και η συνάντηση κατέληξε σε συμφωνία σε όλα, εκτός από το αγαπημένο θέμα των ρεπουμπλικάνων, που είναι οι περιορισμοί στην παροχή υπηρεσιών για αμβλώσεις.

Πηγή: latimes.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ