Οι ερωτήσεις που κάθε ταξιδιώτης θα έπρεπε να κάνει

Μια μικρή πληροφορία μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όταν ταξιδεύετε, δεδομένου ότι  οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν σας δίνουν πάντα έγκαιρα  όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι αυτές που θα πρέπει να κάνετε πριν πάρετε το κλειδί του δωματίου σας ή πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο:…

1. Πόσο κοντά είναι το δωμάτιο μου σε οποιαδήποτε κατασκευή;

Αυτό που πολλοί ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν είναι ότι σχεδόν σε κάθε ξενοδοχείο γίνεται κάποιου είδους ανακαίνιση ή κάποια νέα κατασκευή, και γι αυτό το λόγο, ολόκληροι όροφοι ή και πτέρυγες βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Θέλετε ένα ήσυχο δωμάτιο, σωστά; Λοιπόν, αν δεν κάνετε αυτή την ερώτηση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας δοθεί το κλειδί στην σουίτα-κομπρεσέρ!

2. Σε ποιο όροφο βρίσκεται το πιεστικό νερού;

Στη ρεσεψιόν δεν θα ξέρουν, αλλά ένα απλό τηλεφώνημα στον συντηρητή  του ξενοδοχείου θα σας δώσει την απάντηση. Και θέλετε να γνωρίζετε αυτή την απάντηση. Γιατί; Επειδή τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν μπορούν να διατηρήσουν την πίεση του νερού σταθερή σε όλους τους ορόφους και τα δωμάτια. Γι αυτό το λόγο εγκαθιστούν αντλίες πίεσης σε διάφορους ορόφους για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Αν λοιπόν, θέλετε μεγάλη πίεση του νερού στο ντους σας, να πάρετε ένα δωμάτιο σε όροφο, όπου υπάρχει μια αντλία. Όταν ανοίγετε τη βρύση, θα μοιάζει με τη μάνικα της πυροσβεστικής!

3. Μπορώ να πάρω ένα δωμάτιο κάτω από το 8ο όροφο;

Αυτό είναι για τη δική σας ασφάλεια. Δεν υπάρχει πυροσβεστική υπηρεσία στον κόσμο που να μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα φωτιά πάνω από τον 8ο όροφο.  Άλλωστε, τα δωμάτια με θέα, στα ψηλά πατώματα, είναι υπερτιμημένα. Πρώτον, γιατί χάνετε περισσότερο χρόνο στο ασανσέρ, αλλά πολύ πιο σημαντικό, σε περίπτωση πυρκαγιάς, η πυροσβεστική υπηρεσία μπορεί να μην είναι σε θέση να σας φτάσει.

4α. Μη ρωτάτε, «είναι η πτήση μου στην ώρα;” Ρωτήστε, “Ποιος είναι ο αριθμός του αεροσκάφους που έχει διατεθεί για την πτήση μου;”

4β. Στη συνέχεια, ρωτήστε: “Πού είναι το εν λόγω αεροσκάφος;” Έτσι θα γνωρίζετε αμέσως αν η πτήση σας ακολουθεί το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, είναι αργοπορημένη, ή …απελπιστική. Μην κάνετε το λάθος απλά να βασιστείτε στους  πίνακες αναχώρησης – αυτοί είναι σίγουρα …απελπιστικοί!

4γ. Ακόμα κι αν είστε ικανοποιημένοι με τις πληροφορίες, συνεχίστε με το επόμενο ερώτημα: «Μπορώ να είμαι stand by για την προηγούμενη πτήση;” Ακόμη και αν η προηγούμενη πτήση δεν αναγράφεται στον πίνακα αναχώρησης, έχετε πιθανότητα 40% να την προλάβετε. Γιατί; Επειδή ακόμα και αν μια πτήση πριν τη δική σας είχε καθυστέρηση, και πάλι θα πετάξει νωρίτερα από τη δική σας προγραμματισμένη πτήση.

Πηγή: cbsnews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ