1,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Αρχαίο Θέατρο

Για την υπογραφή της ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου της Συντήρησης -Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας ενημερώθηκε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ βουλευτής κ. Βασίλης Έξαρχος σε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα Λίνα Μενδώνη.Με τη συγκεκριμένη εργολαβία προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ θα συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του θεάτρου. Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την σταθεροποίηση και εξυγίανση της επιφάνειας των μαρμάρινων όσο και των πώρινων μελών του αρχαίου θεάτρου, καθαρισμοί, στερεώσεις και συγκολλήσεις. Ταυτόχρονα έχει προγραμματιστεί η αποκατάσταση του χώρου πλησίον της δυτικής παρόδου του θεάτρου με την δημιουργία πρανούς.

Συγχρόνως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έγκρισης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και νέας μελέτης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ σε επόμενη φάση.

Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Έξαρχος δήλωσε:

«Με την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ της νέας εργολαβίας γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας που αποτελεί για τους φορείς και τους πολίτες ένα μεγάλο στόχο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ