Συζήτησαν για τα προβλήματα της Θεσσαλίας

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το φίλο Κώστα Αγοραστό για την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και την ενημέρωση που μου έκανε για τα προβλήματα της Περιφέρειας.

Οι πολίτες της Θεσσαλίας, οι κάτοικοι της κεντρικής Ελλάδας υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μνημονίου, που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση, οδηγεί την αγορά σε λουκέτα και πρωτοφανή εκτίναξη της ανεργίας. Η απουσία αναπτυξιακής προοπτικής επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το αρνητικό κλίμα στην αγορά, την ώρα που όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης διαψεύδονται και αναγκάζεται να λάβει νέα ατελέσφορα μέτρα.

Με τον Περιφερειάρχη συμφωνήσαμε στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, των αγροτών και κτηνοτρόφων, των οποίων τα προβλήματα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχουν επιδεινωθεί. Η παραγωγή προϊόντων με ονομασία προέλευσης, η στήριξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας  μπορεί να είναι απάντηση στην κρίση του πρωτογενούς τομέα.

Τα προβλήματα της αιρετής Περιφέρειας δικαιώνουν την κριτική που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς άσκησαν από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα του «Καλλικράτη». Χωρίς τους αναγκαίους πόρους και σαφή οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων, η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας των πολιτών. Αντί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να αναλώνεται σε ασκήσεις επί χάρτου με σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου ας ασχοληθεί σοβαρά με τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν στον «Καλλικράτη» με την εμπειρία της εφαρμογής του. Άλλωστε, κανένας εκλογικός νόμος δεν έσωσε καμία κυβέρνηση από την κατάρρευση όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, όσο και αν «κόπηκε και ράφτηκε» στα μέτρα του κυβερνώντος κόμματος.

            Συζητήσαμε, τέλος, το έντονο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας με αφορμή τη δικαστική εμπλοκή της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο. Όπως αποκαλύφθηκε μετά από ερώτησή μου στη βουλή και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, το Υπόμνημα της υπουργού Περιβάλλοντος κας Μπιρμπίλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας -με το οποίο δεν υπερασπίστηκε το έργο- ήταν η αιτία για τα προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η αμφιθυμία της κυβέρνησης ευθύνεται για το τέλμα στο οποίο βρίσκεται ο Αχελώος, ένα έργο παρεξηγημένο, με έντονη περιβαλλοντική διάσταση. Όπως με διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι παρούσα με νομική συνδρομή στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία, να τονίσω ότι στηρίζουμε το έργο του και να του ευχηθώ καλή και δημιουργική θητεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ