Να ενισχυθούν πληγέντες αγρότες των δήμων Κιλελέρ και Φαρσάλων

Τις πληγείσες από το μπουρίνι της περασμένης Παρασκευής, περιοχές στους δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής στις καλλιέργειες επισκέφτηκε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής κλιμακίου που αποτελούνταν από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Χρήστο Σιδερόπουλο, το διευθυντή της Αγροτικής Οικονομίας κ. Καλφούντζο, τον γεωπόνο κ. Σταυρίδη, ενώ στο δ.δ. Υπέρειας τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Απ. Κλιάφας, μαζί με άλλους παραγωγούς.

Η κ. Καραλαριώτου είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι της εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, τόσο από τα συνεχή χτυπήματα του καιρού, όσο και από τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από το κράτος.

Οι γεωπόνοι του κλιμακίου διαπίστωσαν πως το φαινόμενο των ζημιών είναι τοπικό, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αγροτεμάχια. Εν τούτοις, ξεκάθαρη εικόνα – όπως υποστήριξαν χαρακτηριστικά – θα έχουν σε λίγες μέρες.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλαριώτου, με δεδομένη, όπως φαίνεται την επανασπορά των καλλιεργειών, έθεσε θέμα επιβίωσης των αγροτών της περιοχής, ζητώντας, από την κυβέρνηση, ουσιαστική ενίσχυσή τους.

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου αναφέρει τα εξής: «Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα επιβίωσης, με ευθύνη του κεντρικού κράτους.  Δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από την ζημιά που υπέστη η βαμβακοκαλλιέργεια από τις περσινές βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι, δεν έχει εκδοθεί ακόμη το νέο πρόγραμμα της νιτρορύπανσης, ενώ στην επαρχία Φαρσάλων δεν έχουν πληρωθεί την επιστροφή του ΦΠΑ. Επειδή η επανασπορά απαιτεί νέα κονδύλια και το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλό, είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση πληρωμή των υποχρεώσεων προς τους αγρότες, καθώς σε πολλούς έχει κοπεί το ρεύμα, μη μπορώντας να ποτίσουν τα χωράφια τους».

Να σημειωθεί πως η κ. Καραλαριώτου δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με το διευθυντή της ΔΕΗ, αναζητώντας μια λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλία του  περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Αγοραστού θα  πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον ΓΟΕΒ και τους άλλους αρμόδιους φορείς για το θέμα του  καθαρισμού των αρδευτικών καναλιών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ