Κατά Ν. Μαλάκου η Λ. Μάγγου – Στατήρη, για τη ΔΟΥ

Με έντονη διάθεση χιούμορ η δημοτική σύμβουλος Τυρνάβου κ. Ελ. Μάγγου – Στατήρη, σχολιάζει τη στάση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Ν. Μαλάκου στο θέμα της κατάργησης ή μη της Δ.Ο.Υ. Τυρνάβου, που τελικά καταργείται, αφού ο  κ. Μαλάκος ήταν εκείνος που το Νοέμβριο μετά τις εκλογές όταν είχε κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για να παραμείνει η υπηρεσία με δηλώσεις του, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει θέμα λουκέτου της Δ.Ο.Υ. Τυρνάβου.

Στη δήλωσή της η κ. Μάγγου – Στατήρη αναφέρει:

«Οι θετικές δηλώσεις είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο για να απεγκλωβίσουμε το νου μας από την αρνητικότητα και την αντίδραση και να τον προσανατολίσουμε εκ νέου σε μια νέα, βολική για κάποιους κατεύθυνση. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην επανάληψη της δήλωσης πολλές φορές για το ίδιο θέμα και ιδιαίτερα πριν μας πάρει – για τα καλά – ο ύπνος. Φαίνεται απλοϊκό αλλά στην περίπτωσή μας,  λειτούργησε…»

Ακολουθεί μια επισκόπηση δηλώσεων του δημάρχου κ. Μαλάκου σχετικά με την μη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Τυρνάβου.  Διαλέξετε την πιο αληθοφανή. Από δελτίο ενημέρωσης του larissa net.gr (23/11/2010): «δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της Δ.Ο.Υ», διαβεβαιώνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος. Από δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (24/11/2010) : «ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της Δ.Ο.Υ., βάσει των όσων τον διαβεβαίωσε ο υφυπουργός κ. Κουσελάς».

Εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ»(23/11/2010): Από την πλευρά του ο  νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της Δ.Ο.Υ., βάσει των όσων τον διαβεβαίωσε ο υφυπουργός κ. Κουσελάς, με τον οποίο συναντήθηκε προχθές στην Αθήνα». Παράλληλα η πρώην αντιδήμαρχος καλεί τη δημοτική αρχή έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να διεκδικήσει την παραμονή της υπηρεσίας στον Τύρναβο.

Για τις διακοπές των ΚΑΠΗ

Εν τω μεταξύ με αφορμή το νέο πρόγραμμα διακοπών των μελών του ΚΑΠΗ που για πρώτη φορά θα γίνει με εξ’ ολοκλήρου πληρωμή του κόστους από τους ηλικιωμένους η κ. Μάγγου – Στατήρη σε δήλωσή της αναφέρει:

“Με πρωτοβουλία της Δ. Α. διακοπές αποκλειστικά στηριζόμενοι στις δικές τους τσέπες θα κάνουν οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ δήμου Τυρνάβου.

Οργανώνονται και για φέτος τα γκρουπ των μελών των ΚΑΠΗ του δήμου Τυρνάβου για τις καλοκαιρινές διακοπές. Στη δημοσιότητα έδωσε η δημοτική αρχή μια εκτενής περιγραφή για το ξενοδοχειακό χώρο όπου θα φιλοξενηθούν οι ηλικιωμένοι. Και αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό, ενώ απέκρυψε ότι στο ποσό των 205 ευρώ που είναι η συμμετοχή του κάθε μέλους, ο δήμος για πρώτη φορά δεν καλύπτει μέρος αυτού του ποσού όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα την περσινή χρονιά στο ποσό των 235 ευρώ, η συμμετοχή του Δήμου ήταν 90 ευρώ. Αυτό ήταν σημαντική οικονομική ελάφρυνση για κάθε ηλικιωμένο μια και το ποσό των 125 ευρώ που απέμεινε να καλυφθεί από τον ίδιο ήταν αρκετά χαμηλό και κατά συνέπεια σημαντικό κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή ηλικιωμένων ακόμη και χαμηλοσυνταξιούχων.

 Ειδικότερα σήμερα που η κρίση χτυπά όλο και περισσότερους ηλικιωμένους που βλέπουν τη σύνταξη τους να συρρικνώνεται, η οικονομική υποστήριξη του δήμου στις διακοπές τους κρινόταν απαραίτητη. Αλλά για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή του κυρίου Μαλάκου θα κάνει λόγο για οικονομική τακτοποίηση για να μας δείξει πόσο υπάκουος υποστηρικτής είναι της πολιτικής του μνημονίου και της λιτότητας”.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ