Επικίνδυνες προτροπές από μια φερόμενη ως κατέχουσα το αγωνιστικό αλάθητο παράταξη

ΓΡΑΦΕΙ Ο Θωμάς Γ. Δαούλας

αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ ν.Λάρισας

Εντύπωση και θλίψη προκάλεσε στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας η εντολή – οδηγία του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ προς τα μέλη του να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων. Αυτές οι εντολές καθαρότητας θυμίζουν ανατριχιαστικές ιστορικές καταστάσεις. Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι , ποιός και με τι κριτήρια , στο όνομα μιας εξεζητημένης και άσκοπης ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης για ζητήματα προσωπικών στόχων και επαγγελματικής καταξίωσης κάθε συναδέλφου θα θέσει φραγμούς στην πορεία του.

Αν μη τι άλλο η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός του ΠΑΜΕ περισσεύουν , διότι άλλως θα έπρεπε να παραιτηθούν άμμεσα όλα τα στελέχη του , από όλες τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν σε οποιοδήποτε δημόσιο φορέα στενό ή ευρύτερο, τοπική αυτοδιοίκηση  κυρίως – όλοι γνωρίζουμε τη στελέχωση του ”Καλλικρατικού Τερατουργήματος ” κατά το ΠΑΜΕ , τουλάχιστον στη Λάρισα- , εκεί φαίνεται να μην τους ενοχλεί και τις υπηρετούν πιστά.

Οι δογματικές προκαταλήψεις, οι αφορισμοί, οι θεωρίες για το αλάθητο των θέσεων έχουν αποδείξει πόσο αδύναμες και λανθασμένες είναι οι ακραίες θέσεις, που βλέπουν ως μοναδικά χρώματα το μαύρο και το άσπρο.

Οι ατέρμονες αντιδικίες με τελικό στόχο απλώς και μόνο την αντιδικία, για να υποστηρίζουμε τάχα ότι κάτι λέμε και ότι εμείς διαφέρουμε για να δημιουργούμε εντυπώσεις, οδηγούν στο αδιέξοδο και την ουτοπία. Μπορούμε να διακρίνουμε ότι πίσω από αυτά τα αντιθετικά σχήματα «συμβιβασμένοι-ασυμβίβαστοι» και «τίμιοι αγωνιστές-προδότες των αγώνων», καλυπτόμενα επιμελώς  και από ένα  είδος ηρωικού μανδύα,  κρύβεται  σε υπερβολικό βαθμό η καπηλεία της αγωνίας και  των μεγάλων προβλημάτων μας.

Τούτη την ώρα  περισσότερο από κάθε άλλη φορά  έχουμε ανάγκη ο λόγος να πάρει τη μορφή συγκεκριμένων ρεαλιστικών προτάσεων, πάνω στις οποίες θα θεμελιώσουμε τις θέσεις μας και τις διεκδικήσεις μας, ακόμη και αυτή την κόκκινη  γραμμή άμυνας , με υπευθυνότητα χωρίς εγωκεντρισμούς και προκαταλήψεις, χωρίς ετικέτες και αφορισμούς.

Προσωπικά , ως αιρετός εκπρόσωπος όλων των συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ ν. Λάρισας ,  καλώ όλους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας του νομού μας , στο βαθμό που εκτιμούν ότι μπορούν να επωμισθούν την ευθύνη διοίκησης της σχολικής μονάδας και της διαχείρησης ανθρώπινου δυναμικού και επιπροσθέτως μπορούν να οραματισθούν ένα δημόσιο σχολείο στην υπηρεσία του τόπου μας , να προσέλθουν στη διαδικασία επιλογής , διότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο βασικότερος παράγοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία όταν είναι απαλαγμένο από συμπλέγματα αυθεντικότητας και ιδεολογικοπολιτικών αδιεξόδων…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ