Μ. Χρυσοχοϊδης: Πρέπει να παράγουμε περισσότερο

Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πρότεινε από τη Λάρισα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια που κάνει με μεγάλες θυσίες ο ελληνικός λαός αποδίδει και θα συνεχιστεί, αρκεί να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια μείωσης του κράτους. «Χρειάζεται να αποσοβιετικοποιήσουμε το κράτος»,… δηλαδή να είναι μικρότερο και χωρίς γραφειοκρατία, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει μάχες για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στη νέα γενιά.

Παράλληλα όπως υποστήριξε ο δρόμος της ανάπτυξης περνά από την αύξηση των εξαγωγών και του τουρισμού.

Απαντώντας στην κριτική ππυ ασκείται τόσο εντός όσο και εκτός ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία και παράλληλα να δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης με τους εταίρους ώστε να υπάρξουν στέρεες πολιτικές αποφάσεις που θα δημιουργήσουν τη βεβαιότητα στις αγορές ότι εφαρμόζει ένα σοβαρό πρόγραμμα και κάποια στιγμή θα βγει στις αγορές».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη ΝΔ και στον αρχηγό τηςυπογραμμίζοντας ότι στη θητεία των κυβερνήσεων της ΝΔ παρουσία και του κ. Σαμαρά που ήταν υπουργός λεηλατήθηκε ο δημόσιος πλούτος.

Σήμερα η ΝΔ προτείνει μαγικές συναγές, αλλά είναι αυτοί οι οποίοι επί 5,5 χρόνια κάθονταν με σταυρωμένα τα χέρια εξυπηρετώντας ουσιαστικά ιδιοτελείς επιδιώξεις και μη αξιοποιώντας τη μεταολυμπιακή Ελλάδα στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, επεσήμανε με νόημα υποστηρίζοντας ότι για μία ακόμη φορά η συντηρητική παράταξη οδήγησε τη χώρα σε πτώχευση και αδιέξοδο.

«Αυτό είναι μία απάντηση σε αυτούς που κάνουν δήθεν ήρθαν από άλλους πλανήτες και εμφανίζονται σήμερα τιμητές της πραγματικότητας που βιώνει ο λαός και ο τόπος μας», υπογράμμισε απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες ήταν λανθασμένο και ζήτησε προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής, ώστε επιτέλους η χώρα να παράξει περισσότερα από αυτά που καταναλώνει.

«Οι έλληνες τα τελευταία χρόνια καταναλώναμε πολύ περισσότερα από αυτά που παράγαμε. Δημιουργήσαμε ένα μοντέλο που οδηγούσε σε ένα θεόρατο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Ακόμη και σε περιόδους πολέμου δεν υπήρξε τέτοιο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Δανειζόμασταν για να δημιουργούμε μία δανεική ευημερία σε μία χώρα όπου η οικονομία στηρίζονταν στο 80% στην κατανάλωση και στο 20% στην παραγωγή. Αυτό είναι η αποτυχία», υπογράμμισε με νόημα.

Την ομιλία του υπουργού που εντάσσεται στο πλαίσιο της εξόρμησης του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Β. Εξαρχος, ο βουλευτής κ. Εκτ. Νασιώκας, ο γραμματέας της Π.Ε. Θεσσαλίας κ. Αντ. Οικονόμου, η γραμματέας της ΝΕ κ. Αννα Σαρμαντά, στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και μέλη του κινήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ