Πληρωμές 4,4 εκ. ευρώ για τη νιτρορύπανση

Ανάσα  ύψους 4.425.821,04 εκ. ευρώ θα πάρουν πολύ σύντομα 735 παραγωγοί του νομού Λάρισας που είναι ενταγμένοι στα προγράμματα μείωσης της νιτρορύπανσης περιόδου 2010. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ολοκλήρωσε την επεξεργασία κι απέστειλε στον ΟΠΕΚΕΠΕ τις καταστάσεις πληρωμής για τελικό έλεγχο κι αναμένεται  σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνει η  πληρωμή των αγροτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον προηγούμενο μήνα εστάλθησαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ καταστάσεις με τα ονόματα άλλων 655 δικαιούχων του προγράμματος για το έτος πληρωμής 2010 και αφορούσαν σε ποσό 3.067.346,03 ευρώ.

Επίσης, για το έτος πληρωμής 2009 ελέγχθηκαν οι δικαιούχοι παρτίδας η οποία είχε επιστραφεί και στάλθηκε, το Φεβρουάριο του 2011, για πληρωμή κατάσταση με 802 δικαιούχους και  ποσό πληρωμής 4.898.976,30 ευρώ.

Αθροιστικά,  οι πληρωμές αφορούν σε 2.192 δικαιούχους και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 12.392.143,37 ευρώ.

Σε σχετική δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισημαίνει:« Τα χρήματα αυτά  αναμένεται να ανακουφίσουν σημαντικά τους αγρότες της περιοχής σε μία περίοδο που βάλλονται ακόμη περισσότερο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Γι΄ αυτό άλλωστε, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια  να αποστέλλονται άμεσα οι φάκελοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τον τελικό έλεγχο, προκειμένου οι  παραγωγοί να παίρνουν τα χρήματά τους όσο το δυνατόν συντομότερα. Δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στο να στηρίξουμε τους παραγωγούς και να ενισχύσουμε το εισόδημά τους διότι γνωρίζουμε ότι έτσι στηρίζουμε  την τοπική οικονομία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ