Την έντονη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στην επιχειρούμενη κατάργηση 4 τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας αλλά και στις προτάσεις για συγχώνευση κλινικών του Γενικού με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εξέφρασε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη στη σύσκεψη που διοργανώθηκε το Σάββατο στο δήμο Λαρισαίων, για ζητήματα Παιδείας και Υγείας στη Λάρισα, ζητώντας κι αυτή να ανακοινωθεί στο σώμα η πρόταση της 5ης ΥΠΕ για τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της Θεσσαλίας, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Μιλώντας για το ΤΕΙ και χαρακτηρίζοντας «λάθος, και από ακαδημαϊκή αλλά κυρίως από πολιτική σκοπιά» την κατάργηση των τμημάτων, τόνισε ότι «καμία αλλαγή, σε κανένα τομέα και επίπεδο δεν μπορεί να σχεδιάζεται, πόσο δε μάλλον να υλοποιείται, όταν δεν έχει προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση με τους εμπλεκομένους φορείς, με κύριο κριτήριο τι χρειάζεται η κοινωνία μας. Στη τωρινή περίπτωση, αυτοί που ίδρυσαν κάποτε τα ΤΕΙ, χωρίς σχέδιο, χωρίς μελέτη, για να καλύψουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι ίδιοι άνθρωποι έρχονται σήμερα και τα καταργούν. Η κυβέρνηση δεν βάζει κανένα κριτήριο, δεν συζητάει με κανέναν».
Στο θέμα του ΓΝΛ, ανέφερε ότι «στα Νοσοκομεία, οι υφιστάμενοι σχεδιασμοί του Υπουργείου είναι επικίνδυνοι για το μέλλον της δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Το κλείσιμο και οι μεταφορές ή συγχωνεύσεις κλινικών, μεταξύ των τριών υγειονομικών ιδρυμάτων (σ.σ. ΓΝΛ, ΠΓΝΛ, 404 ΣΝΛ) δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από καμία τοπική κοινωνία. Κι αυτό γιατί η βάση τους είναι χτισμένη σε οικονομικά, στενά λογιστικά κριτήρια εξοικονόμησης εσόδων».
Η βουλευτής υποστήριξε ότι όλες οι αλλαγές «επιβάλλεται να γίνουν μετά από διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και μετά από σοβαρή μελέτη, στη βάση των κοινωνικών αναγκών. Όχι των λογιστικών περικοπών εξοικονόμησης κονδυλίων που επιβάλλουν η τρόικα και η κυβέρνηση μέσω του Μνημονίου αλλά και πέρα από αυτό, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Είναι επικίνδυνο, αντιδημοκρατικό και αντικοινωνικό».
«Η απόσπαση μίας αόριστης δέσμευσης από τους δύο Υπουργούς σε μία ενδεχόμενη συνάντηση, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Αυτό που είναι επιτακτικό» κατέληξε, «είναι τη δημιουργία ενός ευρέως, ενιαίου μετώπου, από τους ΟΤΑ, την τοπική κοινωνία, τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, που θα προβάλλει αντίσταση στις άνωθεν επιβαλλόμενες αποφάσεις».