Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις «Mε θέα στο Αιγαίο»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις τριήμερες εκδηλώσεις «Με θέα στο Αιγαίο» που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στις 29, 30 και 31 Ιουλίου στα παράλια του νομού…

 Προς αυτή την κατεύθυνση, σύσκεψη με αντικείμενο γενικότερα τουριστικά ζητήματα πραγματοποιήθηκε  στα Μεσάγγαλα  υπό την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε  η συζήτηση προτάσεων για το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων.

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας είναι αφενός η άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων κι αφετέρου η πραγματοποίηση πλούσιων πολιτιστικών δρώμενων που θα βρουν θετική ανταπόκριση και θα αγκαλιαστούν από το ευρύ κοινό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος, εκπρόσωποι του δήμου Αγιάς, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Ν. Ντάγκας, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου και Γιώργος Πολύζος αντίστοιχα, ο πρόεδρος των Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Κ. Ζαφείρης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λάρισας κ. Έφη Κωτούλα, η υπάλληλος του τμήματος κ. Κατερίνα Γκέτσιου και η υπεύθυνη του Τμήματος Τουρισμού κ. Μερόπη Φαργκάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Καραλαριώτου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για τουριστικά θέματα και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την έκβαση της φετινής τουριστικής περιόδου στον νομό και εμφανίζονται επιφυλακτικοί, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση έχει αλλάξει γενικότερα τα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού.

Οι επιχειρηματίες επεσήμαναν ότι έχουν μειωθεί οι διανυκτερεύσεις και οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν πλέον την «αυθημερόν» μετάβαση στις παραλίες, ενώ αντίστοιχα πεσμένος εμφανίζεται κατά συνέπεια και ο τζίρος των καταστημάτων. Βέβαια, όλοι συμφώνησαν ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της τουριστικής περιόδου και εξέφρασαν τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στη συνέχεια.

Όσον αφορά στις  εκδηλώσεις  «Με θέα στο Αιγαίο» επισημάνθηκε ότι έχουν καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια και επιτυγχάνουν τον σκοπό τους που είναι η ανάπτυξη και η προβολή των παραλίων της Λάρισας και επομένως η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Μάλιστα, οι παριστάμενοι εξέφρασαν τη βούληση να αναβαθμιστούν οι εκδηλώσεις από την προσεχή χρονιά σε «Φεστιβάλ» και να περιλαμβάνουν πλουσιότερο πρόγραμμα, με σκοπό την προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.

Θεατρικές,  περιβαλλοντικές, μουσικές και γενικότερα ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τέθηκαν επί τάπητος και θα εκτιμηθούν ώστε να καταρτισθεί το ακριβές πρόγραμμα άμεσα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του πολιτιστικού τριήμερου  είναι η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι Δήμων, επιχειρηματιών και τοπικών κοινωνιών, με την Περιφέρεια, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στις σύγχρονες τουριστικές απαιτήσεις και στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της εποχής και να προσφέρουν αναβαθμισμένες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, με «προσγειωμένες» τιμές, ώστε να προσελκύσουν αυξημένο αριθμό τουριστών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ