Δ. Χατζησωκράτης: Το μεσοπρόθεσμο οδηγεί στην κοινωνική αποδόμηση

Την κάθετη διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τα μέτρα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση και το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλος, εξέφρασε  από τη Λάρισα ο βουλευτής του κόμματος κ. Δημ. Χατζησωκράτης, επισημαίνοντας ότι τα προτεινόμενα μέτρα δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα, αντίθετα αναπαράγουν τις αδικίες και οδηγούν στην κοινωνική αποδόμηση…

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά συμβάλει με προτάσεις στην αντιμετώπιση της κρίσης θεωρώντας ότι υπάρχει διέξοδος και δεν είναι μονόδρομος το μεσοπρόθεσμο. Ο κ. Χατζησωκράτης αφού τόνισε ότι απαιτείται μια άλλη πολιτική η οποία θα εστιάζεται στην πρόταση 5 σημείων που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φ. Κουβέλης και αφορούν τη δημοσιονομική εξυγίανση, την προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο κράτος, τη λήψη μέτρων για ένα δικαιότερο κράτος, την ενίσχυση των θεσμών, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων εξόδου από την κρίση.

Παράλληλα αφού παραδέχθηκε ότι απαιτούνται πολιτικές μείωσης του χρέους, υποστήριξε ότι η κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και επανέφερε την πρόταση για τη δημιουργία του ευρωομολόγου, αλλά και για τη διαχείριση μεγάλου μέρους του χρέους από την ΕΚΤ. Μάλιστα θυμήθηκε και τα ΜΟΠ, του 1981 τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αναπτυξιακή ώθηση μέσω κονδυλίων της Ε.Ε.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, χαρακτήρισε τιμητικό για το κόμμα του και για τον πρόεδρό του κ. Φ. Κουβέλη το γεγονός ότι το όνομά του ακούστηκε για τη θέση του πρωθυπουργού σε μια περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά όπως διευκρίνισε δεν του έγινε καμία τέτοια πρόταση από τον πρωθυπουργό και ούτε υπήρχε περίπτωση να τη δεχθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΔΗΜ.ΑΡ. θα συμφωνούσε σε πιθανή έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., τόνισε ότι το κόμμα του προωθεί και επιδιώκει τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακού τύπου Ε.Ε., με κοινό προϋπολογισμό και μεγαλύτερη πολιτική ένωση και κοινή φορολογική πολιτική.

Αφού τόνισε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν πιέζει για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, αν και θεωρεί ότι θα προκηρυχθούν σύντομα λόγω των αδιεξόδων που δημιουργούν οι κυβερνητικές επιλογές, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του βρίσκεται σε διαδικασία οργανωτικής συγκρότησης και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες περιφερειακή σύσκεψη για τη δημιουργία περιφερειακού συντονιστικού οργάνου και για μια ακόμη φορά κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να αναζητήσει έσοδα από τη φορολόγηση του πλούτου, τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και να προχωρήσει σε εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ