Οι γυναίκες δεν μπορούν να κρατήσουν τα εμφυτεύματα στήθους για μια ζωή

Οι γυναίκες που βάζουν εμφυτεύματα σιλικόνης στο μαστό είναι πιθανό να χρειαστούν πρόσθετη χειρουργική επέμβαση μέσα σε 10 χρόνια για την αντιμετώπιση των επιπλοκών, όπως η ρήξη της συσκευής, σύμφωνα με την Αμερικανική  Ρυθμιστική Αρχή για την Υγεία…

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα αναθεωρήσει τις ετικέτες ασφάλειας για τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη μετά από επανεξέταση των δεδομένων από διάφορες μακροχρόνιες μελέτες, τα οποία έδειξαν ότι τα προϊόντα αυτά είχαν και μια μικρή σχέση με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

«Το βασικό σημείο είναι ότι τα εμφυτεύματα στήθους έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής», δήλωσε ο Jeff Shuren, διευθυντής του Κέντρου της FDA για τις Συσκευές και την Ακτινολογική Υγείας. “Όσο περισσότερο έχετε το εμφύτευμα, τόσο πιο πιθανό είναι να παρουσιάσει επιπλοκές.”

Με βάση τα στοιχεία, η FDA είπε ότι οι πιο συχνές επιπλοκές ήταν τοπικές, όπως είναι η σκλήρυνση της περιοχής του μαστού γύρω από το εμφύτευμα, η ρήξη ή το ξεφούσκωμά του, και επομένως θα υπάρξει ανάγκη για πρόσθετες χειρουργικές επεμβάσεις.

Άλλες τοπικές επιπλοκές περιλαμβάνουν ρυτίδιασμα του εμφυτεύματος, ασυμμετρία, ουλές, πόνος, και λοίμωξη στο σημείο τομής.

Η έκθεση διαπιστώνει επίσης μια μικρή συσχέτιση μεταξύ εμφυτευμάτων και αναπλαστικού μεγάλο-κύτταρου λεμφώματος, μια μορφή καρκίνου που επηρεάζει περίπου 3.000 Αμερικανούς ετησίως. «Αν όμως υπάρχει μια πραγματική σύνδεση μεταξύ του καρκίνου και των εμφυτευμάτων, είναι πολύ, πολύ σπάνια», δήλωσε ο Shuren.

Περισσότερα: chinadaily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ