Το βασικό επιχείρημα που ακούμε αυτές τις ημέρες είναι ότι πρέπει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, γιατί θα μείνουν απλήρωτοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Έτσι μας είπαν και όταν ψήφισαν το Μνημόνιο, πριν μερικούς μήνες, και έτσι θα μας πουν και σε μερικούς μήνες από τώρα, αφού η ύφεση μετά το Μεσοπρόθεσμο, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, και θα ξαναματαχρειαστούμε δανεικά…
Εκείνο που δεν αλλάζει και παραμένει σταθερό είναι η μείωση –κάθε φορά που ψηφίζει η Βουλή για να σωθεί η …χώρα- των μισθών και των συντάξεων. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, πολύ σύντομα οι μισθοί και οι συντάξεις θα φτάσουν τα 100-200 ευρώ, η χώρα θα έχει διαλυθεί από την πίεση των δανειστών, και οι πολίτες της θα γίνουν δούλοι με τη βούλα, και θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στις επιχειρήσεις που – τότε φυσικά και- θα τους συμφέρει να ανοίξουν στη χώρα μας.
Επίσης, όλοι βλέπουν -κυρίως ξένοι δανειστές και πολτικοί- ότι ούτε το Μνημόνιο, ούτε τώρα το Μεσοπρόθεσμο μας οδηγούν πουθενά. Όμως επιμένουν. Για ποιο λόγο; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι «αγοράζουν» χρόνο. Δεν είναι έτοιμοι ακόμη. Μας χρειάζονται. Δεν έχουν καλύψει τα νώτα τους σε περίπτωση που σήμερα η Ελλάδα διαλυθεί. Μόλις όμως το κάνουν, θα μας εγκαταλείψουν στη μοίρα μας.
Γι αυτό πρέπει τώρα, που είναι ακόμη ανέτοιμοι και που δεν τους συμφέρει να πτωχεύσουμε, να δράσουμε. Να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο, ώστε να αναγκαστούν να προχωρήσουν στο σχέδιο Β: με ποιο τρόπο, δηλαδή, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη πλέον της χώρας, και με ποιο τρόπο θα τη βοηθήσουν να αλλάξει τη λειτουργία της ώστε να μοιάζει περισσότερο με ευρωπαϊκή, και να απαλλαχτεί από τη σημερινή τριτοκοσμική της νοοτροπία. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουν και την επιστροφή σημαντικού μέρους των χρημάτων τους.
Αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο, (όχι επειδή το λέει ο Σαμαράς ή ο Καρατζαφέρης, οι οποίοι θέλουν να περάσει, αλλά προτιμούν -ως θαρραλέοι πολιτικοί- να βγάλει μόνη της η κυβέρνηση το φίδι από την τρύπα, ούτε γιατί το λέει ο Τσίπρας ή το ΚΚΕ, που θεωρεί ότι δεν πρέπει να φύγουμε από το ευρώ, …απλά να φύγουμε από την …Ευρωπαϊκή Ένωση), αν λοιπόν δεν περάσει, θα αναγκάσουμε τους εταίρους να σκεφτούν και πώς θα σώσουν τους εαυτούς τους, αλλά και πώς θα σωθεί η Ελλάδα. Τώρα τους ενδιαφέρει κυρίως το πρώτο…