Αγωνιούν οι ταξιτζήδες για το επάγγελμά τους

Υπόμνημα με τις θέσεις του κλάδου τους  επέδωσαν  στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου  μέλη των Σωματείων  Ιδιοκτητών Ταξί από όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της πανελλήνιας 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ύστερα από την απόφαση του υπουργού Μεταφορών για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έφτασαν στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας έπειτα από πορεία που πραγματοποίησαν στους δρόμους της πόλης και επέδωσαν στην κ. Καραλαριώτου υπόμνημα στο οποίο αναφέρουν ότι «με την απόφαση για απελευθέρωση επιδιώκεται απαξίωση του επαγγέλματος. Η έκδοση νέων αδειών χωρίς περιορισμούς, όχι μόνο θέσεις εργασίας δεν θα προσφέρει, αλλά θα επιφέρει τελικά την εξαθλίωση του κλάδου».

Η αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά της τόνισε χαρακτηριστικά: «Συμμερίζομαι την αγωνία των ιδιοκτητών ταξί για το εργασιακό τους μέλλον. Δεν μπορεί, έπειτα από τέσσερις μήνες διαβουλεύσεων με τον προηγούμενο υπουργό, να ανακοινώνονται   εν μία νυκτί, από την τωρινή πολιτική ηγεσία, θέσεις που ανατρέπουν τα έως τώρα συμφωνηθέντα   και χωρίς να κληθούν εκ νέου οι εργαζόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους.

 Σε μία περίοδο βαθυάς οικονομικής ύφεσης,  οι ελεύθεροι επαγγελματίες – και βεβαίως και οι ταξιτζήδες-  χρειάζονται ένα ασφαλές και σταθερό εργασιακό πλαίσιο έτσι ώστε να μπορέσουν να εργαστούν  και να ζήσουν τις οικογένειές τους»

Στη συνάντηση παρέστησαν οι πρόεδροι των Σωματείων Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Λάρισας κ. Παναγιώτης Γκόνιαρης, Τρικάλων, κ. Γεώργ. Τσίγκας, Καρδίτσας κ. Γεώργ. Τσιανάκας, Βόλου κ. Αναστ. Δεμερτζής, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί κ. Ηλίας Καλιακούδας και μέλη των Σωματείων.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ