Aνευθυνο-υπεύθυνοι εγκληματίες προκάλεσαν (και) την τραγωδία της Κύπρου

Σε 12 ανέρχονται επισήμως οι νεκροί και σε 62 οι τραυματίες από τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις 6 το πρωί στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, έξω από την Λεμεσό, στην Κύπρο. Σύμφωνα με το γιο του αδικοχαμένου διοικητή Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη, τόσο ο πατέρας του όσο και άλλοι αξιωματικοί του ναυτικού τόνιζαν συνεχώς… την ανάγκη καταστροφής ή απομάκρυνσης των πυρομαχικών (98 εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών, τα οποία είχαν κατασχεθεί το 2009 από το ιρανικό πλοίο Monchegorsk και φυλάγονταν στη ναυτική βάση), αλλά, όπως ανέφερε, οι προειδοποιήσεις τους «έπεσαν στο κενό».

Ο κ. Ιωαννίδης είπε επίσης ότι ο πατέρας του είχε αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στη βάση, γιατί την περασμένη Δευτέρα είχε σημειωθεί μικρή έκρηξη, που δημιούργησε οπή στα εμπορευματοκιβωτια. Ειδικά χθες, πρόσθεσε, υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα εμπορευματοκιβώτια και τα ξημερώματα άρχισαν μικρές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία.

Τις  παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στρατηγός Πέτρος Τσαλικίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ