Σώθηκε τελικά η μοναδική Ελληνική ημερήσια εφημερίδα της Πόλης

Ο ιδιοκτήτης της «Απογευματινής», Μιχάλης Βασιλειάδης, ευχαρίστησε τους αναγνώστες την Τρίτη με ένα άρθρο –για πρώτη φορά- στα τουρκικά, με τίτλο: “Προστατέψατε την πολιτιστική σας κληρονομιά”. Η 86χρονη εφημερίδα θα συνεχίσει να δημοσιεύεται μετά από μια εκστρατεία στο Διαδίκτυο που την έσωσε από τη χρεοκοπία…
Η «Απογευματινή» τυπώθηκε για πρώτη φορά χτες, στην τουρκική γλώσσα, για να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους –Έλληνες και Τούρκους- που αγόρασαν συνδρομή για να την σώσουν από τη χρεοκοπία.
“Αγαπητοί φίλοι και φίλες που δεν γνωρίζετε ελληνικά, σήμερα γιορτάζουμε την 86η επέτειο της εφημερίδας μας. Εάν δεν ήσασταν εσείς, θα ήταν μια ημέρα θλίψης. Η ευαισθησία σας μας έκανε τόσο συναισθηματικούς, που δεν ξέρουμε πώς να ξεπληρώσουμε αυτό το πνευματικό χρέος. Προστατέψατε την πολιτιστική σας κληρονομιά.”
Η τετρασέλιδη εφημερίδα αντιμετώπιζε καθημερινά την απειλή κλεισίματος  λόγω των οικονομικών προβλημάτων της, που είχαν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Τα γραφεία του περιοδικού στη συνοικία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχαν ήδη κλείσει, ενώ ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Μιχάλης Βασιλειάδης, την ετοίμαζε με περιορισμένους πόρους από το σπίτι του.
Ωστόσο, η διαδικτυακή καμπάνια με τίτλο «Μην αφήσετε την Απογευματινή να κλείσει” είχε θετικά αποτελέσματα.
Περισσότερα: Ηurriyet

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ