Συνωστισμός υποψηφίων στη ΝΔ

Μπορεί το πολιτικό τοπίο να είναι θολό και κανείς να μη γνωρίζει αν θα πάμε και πότε σε εκλογές, εν τούτοις στη ΝΔ έχει σημάνει συναγερμός και πολλά είναι εκείνα τα στελέχη του κόμματος που καλοβλέπουν τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και στο νομό Λάρισας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις θέλουν τη ΝΔ να έχει πάρει κεφάλι έναντι του ΠΑΣΟΚ, και οι ελπίδες που γεννά στα στελέχη η προοπτική της εξουσίας, είναι βέβαιο ότι στα γραφεία του κόμματος θα επικρατήσει πανικός μόλις δοθεί το «πράσινο» φως για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Πάντως και επειδή οι περισσότεροι ακολουθούν την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», δεν είναι και λίγοι αυτοί που ήδη έχουν καταστήσει σαφή την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν μία εκ των βουλευτικών εδρών του κόμματος.

Με βάσει αυτά τα δεδομένα η ονοματολογία στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δίνει και παίρνει το τελευταίο διάστημα. Ετσι πέραν των δύο βουλευτών, κ.κ. Μ. Χαρακόπουλου και Χρ. Ζώη, η 4η στις εκλογές του 2009, κ. Μ. Καμηλαράκη, και το στελέχος της ΝΟΔΕ, κ. Γ. Αδαμούλης, είναι βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν.

Από εκεί και πέρα δεν θα έλεγαν όχι σε μια πιθανή νέα τους υποψηφιότητα η μηχανικός κ. Αικ. Καρέλα, και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ντ. Διαμάντος, που είχαν μια σημαντική παρουσία και στις εκλογές του 2009, αλλά και ο πρώην νομάρχης Λάρισας κ. Λ. Κατσαρός, που θεωρείται βέβαιο ότι θα επιχειρήσει την είσοδό του στο κοινοβούλιο.

Στη ΝΔ θα ήθελαν στο ψηφοδέλτιο την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρ. Καραλαριώτου, αλλά και την υπεύθυνη γυναικών του κόμματος κ. Β. Λάππα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι δύο κυρίες θα ενδώσουν στις πιέσεις που θα τις ασκηθούν.

Καλή υποψηφιότητα χαρακτηρίζεται και αυτή του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Δ. Παπαευθυμίου που κατάγεται από την Κρανιά Ελασσόνας και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή, αλλά ο ίδιος προς το παρόν αποκλείει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν αποκλείεται πάντως σε περίπτωση που επιμείνει ο κ. Παπαευθυμίου στην άρνησή του να βολιδοσκοπηθούν εκ νέου κάποιος εκ των κ.κ. Δ. Παπαδημόπουλου και Δ. Τσιουρή, ενώ ο έτερος αυτοδιοικητικός κ. Αθ. Παιδής είναι ένα όνομα που ακούγεται τελευταίως για τα νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο.

Όπως μαθαίνουμε πιέσεις ασκούνται στον διευθυντή της Περιφέρειας κ. Κ. Μέγα και στον πρόεδρο του ιατρικού Συλλόγου κ. Κ. Γιαννακόπουλο, ενώ στο κόμμα θα ήθελαν και μέλος της οικογένειας Σουφλιά για το ψηφοδέλτιο.

Επειδή πάντως έχει ακουστεί και το όνομα του δημάρχου Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλη, πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι από τα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτά του πρώην προέδρου της ΕΑΣ κ. Αθ. Κοκκινούλη, των πρώην αντινομαρχών κ.κ. Χρ. Καλομπάτσιου και Αθ. Αγγέλη, του πρώην προέδρου του δ.σ. κ. Μ. Ξηρομερίτη και της πρώην επάρχου κ. Μ. Μαμάρα.

Πηγή: Ημερήσιος Κήρυκας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ