Απασχόληση για 306 ανέργους στο δήμο Κιλελέρ

Απασχόληση σε 306 ανέργους αναμένεται να  προσφέρει το επόμενο διάστημα ο δήμος Κιλελέρ, καθώς ο δήμαρχος, κ. Ρίζος Κομήτσας, υπέγραψε ήδη μνημόνια συνεργασίας για τη δημιουργία αντίστοιχων θέσεων κοινωφελούς εργασίας, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος Προώθησης της Απασχόλησης. Το πρώτο μνημόνιο υπογράφηκε με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε.) και αφορά στην απασχόληση 194 ατόμων, το δεύτερο με τον Ελληνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος για την κάλυψη 72 θέσεων και το τρίτο με το Σύλλογο Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού μέσω του οποίου θα απασχοληθούν 40 άτομα.

Κάθε σύμβαση που θα υπογραφεί μέσω του προγράμματος θα είναι διάρκειας πέντε μηνών. Με τις συγκεκριμένες δράσεις δίνεται η δυνατότητα για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων που ανήκουν σε κλάδους οι οποίοι πλήττονται σήμερα από την ανεργία, όπως και ανέργους με εμπειρία σε θέματα που αφορούν στην προστασία, ανάδειξη, διαχείριση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος της περιοχής. Επίσης, μέσω από το προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας θα δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, που αποτελούν κρίσιμους τομείς για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, θεμελιώνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας μέσα από το δίχτυ προστασίας που αναπτύσσεται.

Συνάμα, δίνεται έμφαση στη δημιουργική διέξοδο του πληθυσμού μέσα από δράσεις που συμβάλλουν, πέρα από τους προφανείς λόγους, και στην εδραίωση του αισθήματος της συμμετοχής και της συνεργασίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ομάδας. Παράλληλα, τα οφέλη διαχέονται σε όλη την κοινωνία, καθώς, μέσω της ενίσχυσης της απασχόλησης, προωθείται η ένταξη των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, που διαχέονται σε όλο το φάσμα της τοπικής οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας, αφού αμβλύνονται οι αντιθέσεις που απειλούν τη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Αναφερόμενος στην υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας, ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, υπογράμμισε ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες της περιοχής. Ο κ. Κομήτσας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της ανεργίας, που μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους στο νομό Λάρισας και σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Κιλελέρ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται η άμεση υλοποίηση πολιτικών για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας με στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων και άρση της γραφειοκρατίας, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των αγροτών, οι οποίοι έχουν κυρίαρχο ρόλο να διαδραματίσουν στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου με την παραγωγή και διάθεση ποιοτικών και ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ