Ολοκληρώνεται η μελέτη για το φράγμα Δελερίων

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη του φράγματος Δελερίων που χρηματοδοτήθηκε με το ποσό του 1,8 εκ. ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία αφορά ένα σημαντικό αρδευτικό, υδρευτικό και περιβαλλοντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου.

Εκπρόσωποι των μελετητών, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για την πορεία της μελέτης, για τα επόμενα βήματα αλλά και για τη σημασία του έργου.

Το φράγμα Δελερίων με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αρδεύει 25.000 στρέμματα στην περιοχή αλλά και να συμβάλει στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής αλλά και να ενισχύσει τους σημαντικούς υδροβιοτόπους της λίμνης Αργυροπουλίου και Βρύσης Τυρνάβου, βοηθώντας στην άρδευση επιπλέον εκτάσεων στην περιοχή αλλά και στην ύδρευση του δήμου Τυρνάβου.

Το φράγμα έχει χωρητικότητα 6.8 εκ. κυβικών μέτρων νερού και το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 18 εκ. ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ