Ένας ύποπτος κρατείται μετά από τις δολοφονικές επιθέσεις στη Νορβηγία

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Όσλο όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε κτίρια όπου στεγάζονται τα γραφεία του Πρωθυπουργού κ. Jens Stoltenberg, και άλλοι 84 στο νησί Utoyo, όταν ένας άνδρας ντυμένος ως αστυνομικός άνοιξε πυρ σε χώρο όπου λαμβάνει χώρα συνάντηση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος…

Αρχικά η αστυνομία είχε πει ότι τουλάχιστον 10 σκοτώθηκαν στο νησί, αλλά ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε δραματικά σήμερα το πρωί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Oystein Maeland δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: “Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα αυξηθεί κι άλλο”, προσθέτοντας ότι η επίθεση έχει «καταστροφικές διαστάσεις”.

Ο Νορβηγός Anders Breivik Behring (φωτογραφία) είναι αυτός που κρατείται και για τις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι η σύλληψη του έγινε στην Utoyo και φαίνεται να έχει ενεργήσει μόνος του. Πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις «δεν συνδέονται με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις», αλλά μοιάζουν να είναι το έργο ενός «τρελού».

Η έκρηξη του Όσλο κατέστρεψε τα γραφεία του πρωθυπουργού και τα κτίρια των υπουργείων πετρελαίου και οικονομικών.

Η TV2 της Νορβηγίας ισχυρίστηκε ο ύποπτος έχει διασυνδέσεις με ακροδεξιούς εξτρεμιστές.

Περίπου 600 άνθρωποι πιστεύεται ότι συμμετέχουν στη θερινή κατασκήνωση της Utoyo – οι περισσότεροι από τους οποίους είναι έφηβοι ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών.

Περισσότερα: news.sky.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ