Στον μεγάλο τελικό τα κορίτσια του πόλο

Το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εξασφάλισε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, με όπλο την ασφυκτική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και το καθαρό μυαλό στην επίθεση, νίκησαν 14-11 την Ιταλία και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν στον μεγάλο τελικό της Σανγκάης την Κίνα (16:00)…

 Η Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα επέβαλε το ρυθμό της, ένα αργό τέμπο κόντρα σε μία ιταλική ομάδα που θέλησε να τρέξει, χωρίς να τα καταφέρει. Η ελληνική άμυνα λειτούργησε άψογα κόντρα στο “φονικό” περιφερειακό σουτ των Ιταλίδων, την ώρα που στην επίθεση η μπάλα γύριζε ψύχραιμα μέχρι να βρεθεί η καλύτερη προοπτική για σουτ.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ιταλία ανέβηκε σε επίθεση και άμυνα με τα δύο κερδισμένα πέναλτι της Τερέζα Φρασινέτι και το μακρινό σουτ της Τζούλια Ραμπάλντι. Όμως, η Αντιγόνη Ρουμπέση όμως πήρε την ομάδα πάνω της. Με τρία προσωπικά γκολ διατήρησε τη διαφορά στο σκορ. Όταν η Ιταλία ξαναμείωσε στα δύο, πέντε λεπτά πριν το φινάλε, το καταπληκτικό μακρινό γκολ της Σταυρούλας Αντωνάκου έβαλε φρένο στις ελπίδες της αντίπαλης ομάδας.

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έχει συνηθίσει να κάνει περήφανο τον ελληνικό αθλητισμό την τελευταία δεκαετία. Μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το χρυσό και τα δύο χάλκινα σε World League (πρώτη θέση στη Ρωσία το 2005, τρίτη σε Καναδά το 2007 και ΗΠΑ το 2010) και το ασημένιο στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, θα βάλει στην τροπαιοθήκη και ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Κίνα, η οποία νίκησε με 13-12 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Εκεί τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση θα παλέψουν για ένα ιστορικό χρυσό μετάλλιο, με την επιτυχία να είναι ήδη εξασφαλισμένη.

Πηγή:enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ