Βόλτες με ποδήλατο στον Τύρναβο

Την απόφαση να δημιουργήσουν έναν όμιλο που θα διοργανώνει βόλτες με ποδήλατο στον Τύρναβο με σκοπό να διαφημίσουν το φιλικό αυτό μέσο μετακίνησης πήραν λάτριες των δύο τροχών που πραγματοποιούν την Τρίτη την πρώτη τους βόλτα σα σοκάκια της πόλης. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Οι “Φίλοι Ποδηλάτου του Τυρνάβου”, θέλει να γίνει μια νέα ομάδα πολιτών που χρησιμοποιεί το ποδήλατο στις καθημερινές μετακινήσεις. Οργανωθήκαμε λοιπόν δικτυακά και στόχο έχουμε να δραστηριοποιηθούμε για:

– Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τους δρόμους της πόλης μαζί με τα άλλα μέσα μεταφοράς.

– Να εμπνεύσουμε ασφάλεια σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν με το ποδήλατο, ενθαρρύνοντάς τους να δοκιμάσουν μαζί μας.

– Να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους που μέχρι στιγμής είχαν μοναχικές βόλτες στην πόλη.

– Να αποδείξουμε οτι είναι αρκετοί και οι σημερινοί, καθημερινοί ποδηλάτες στον Τύρναβο όπως παλιά, και μέρα με τη μέρα αυξάνονται.

– Να αποδείξουμε οτι ο Τύρναβος είναι πόλη για ποδήλατο.

Το ποδήλατο δε ρυπαίνει, δεν καταναλώνει καύσιμα, δε δεσμεύει πολύ χώρο (10 ποδήλατα σταθμεύουν στο χώρο που χρειάζεται ένα Ι.Χ.), δεν απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα, ενώ είναι οικονομικό στην αγορά και συντήρησή του, γυμνάζει, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα με άλλα μέσα μεταφοράς, είναι συμβατό με πεζόδρομους και για μέσες διαδρομές μέσα στην πόλη είναι γρηγορότερο κι από το αυτοκίνητο.

Ακόμη, η μορφολογία της πόλης επιτρέπει την πρόσβαση με ποδήλατο στις περισσότερες περιοχές (σε δύσκολες περιοχές η πρόσβαση μπορεί να γίνει με ποδήλατο ταχυτήτων ή ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση) ενώ οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τη χρήση του τις περισσότερες ημέρες του έτους.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ποδήλατο είναι ίσως το ιδανικότερο ατομικό μέσο για την πόλη μας και σίγουρα το μόνο μέσο που επιτρέπει τη γενικευμένη χρήση του μέχρι την αναλογία ένα ποδήλατο ανα κάτοικο

Γι αυτό ξεκινάμε από αυτή την Τρίτη και κάθε Τρίτη την ποδηλατική μας βόλτα στην πόλη.

Τόπος εκκίνησης Άγιος Νικόλαος απέναντι από το βιβλιοπωλείο Ιδέες του Τασου Ψυρρα ώρα 19:00″

Προτεινόμενη πρώτη ποδηλατική διαδρομή: Άγιος Νικόλαος- Αγία Παρασκευη- Αγία Τριάδα- Αγία Ανάληψη- Άγιος Ιωάννης- Άγιος Παντελεήμονας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ