Καταγγελία για ευνουχισμό χοίρου χωρίς αναισθητικό στο ΤΕΙ Λάρισας

H Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλλουν ευνουχισμό χοίρου χωρίς αναισθητικό στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι ο ευνουχισμός διέπεται από συγκεκριμένες οδηγίες που πηγάζουν από την ισχύουσα νομοθεσία. Στην επιστολή τους που κοινοποίησαν και στην υπουργό Παιδείας αναφέρουν:

«Έπεσε στην αντίληψή μας ένα απεχθές βίντεο ευνουχισμού χοιριδίου χωρίς αναισθητικό από καθηγήτρια του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας. Τέτοιες πρακτικές αποτελούν όνειδος όχι μόνο για τη συγκεκριμένη επιστήμη και τη σχολή που την ασκεί, αλλά και για την ανθρωπότητα στο σύνολό της.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/93/EK ο ευνουχισμός ή η αποκοπή της ουράς πρέπει να πραγματοποιούνται μετά από την έβδομη ημέρα από τη γέννηση, να διενεργούνται μόνο από κτηνίατρο, χρησιμοποιώντας αναισθητικό, καθώς και παρατεταμένη χορήγηση παυσίπονων. Επίσης, ο Ν. 2017 που επικυρώνει από την χώρα μας  την ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των ζώων, ορίζει ότι οποιαδήποτε επέμβαση σε ζώο πρέπει να διενεργείται κατόπιν αναισθησίας.

Παρακαλούμε να μας διαβεβαιώσετε γραπτώς ότι η Σχολή σας θα απαγορεύσει οποιονδήποτε ακρωτηριασμό ή επέμβαση πραγματοποιείται χωρίς αναισθητικό και παυσίπονα.

Εμείς επιφυλασσόμεθα για κάθε ένδικη και/ή εξώδικη ενέργεια όσον αφορά το εν λόγω ζήτημα».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com