Aμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Ένας κάτοικος του Κάνσας, Τέξας, έχασε τη ζωή του από μια σπάνια λοίμωξη: την αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο (naegleria). Πρόκειται για την πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση, δήλωσαν την Παρασκευή αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας. Το αμερικανικό κράτος, αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους κατοίκους να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ποτάμια και λίμνες (γλυκό νερό) που βρίσκονται κοντά σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Είπαν επίσης ότι δεν θα πρέπει να αναδεύεται το ίζημα ή οι άνθρωποι να βάζουν το κεφάλι τους κάτω από το νερό σε τέτοιους χώρους. Θάνατοι από τέτοιες λοιμώξεις έχουν επίσης αναφερθεί αυτό το καλοκαίρι στη Φλώριδα, τη Λουιζιάνα και την Βιρτζίνια.

Τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών ανακοίνωσαν ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έχουν αναφερθεί περίπου 120 περιπτώσεις, που σχεδόν όλες ήταν θανατηφόρες.

Το θύμα ήταν από το Κάνσας, Sedgwick County, και όπως ανακοινώθηκε πήγε για κολύμπι, τον Αύγουστο, στη λίμνη της πόλης Winfield, περίπου 30 μίλια νοτιοανατολικά του Wichita, στη συνέχεια εισήλθε σε νοσοκομείο όπου παραπονιόνταν για πονοκεφάλους, ανέπτυξε προβλήματα αναπνοής και πέθανε πέντε ημέρες αργότερα.

Πηγή: CBS news

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ