Ο Ρ. Κομήτσας πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Ρίζος Κομήτσας και επικεφαλής της παράταξης που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέων συνικαλιστικών οργάνων σε επίπεδο Θεσσαλίας, είναι ο πρώτος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας. Στο προεδρείο τον πλαισιώνουν η προερχόμενη από το δήμο Βόλο κ. Νατάσα Οικονόμου ως αντιπρόεδρος και ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης ως γραμματέας της ΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, σήμερα συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Κατά τις αρχαιρεσίες εκλέχθηκε το προεδρείο και έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ρίζος Κομήτσας, δήμαρχος Κιλελέρ

Αντιπρόεδρος: Νατάσα Οικονόμου, αντιδήμαρχος Βόλου

Γραμματέας: Δομήνικος Βερίλλης, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας

Όσον αφορά την 5μελή Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ, συμμετέχουν ex officio οι τρεις του προεδρείου ενώ εκλέχθηκαν και οι:

Δημήτριος Σακελλαρίου, δήμαρχος Καλαμπάκας

Γεώργιος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου

Στο Εποπτικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι: 

Πρόεδρος: Νικόλαος Μαλάκος, δήμαρχος Τυρνάβου

Αντιπρόεδρος: Ζήσης Γκουγκουστάμος, αντιδήμαρχος Τρικκαίων 

ΔΗΛΩΣΗ Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑ

Με αφορμή την εκλογή του στην προεδρία της ΠΕΔ Θεσσαλίας ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλες οι προκλήσεις τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε όλοι στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Θεσσαλίας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον τόπο μας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «Καλλικρατικοί» δήμοι, ιδιαίτερα οι περιφερειακοί, αλλά και οι δημότες μας είναι οξυμένα και απαιτούν σύμπνοια, συνεργασία και αλληλεγγύη απ’ όλους προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις από την πολιτεία και να πετύχουμε την άμβλυνσή τους προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Οφείλουμε να επενδύσουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας με δράσεις και παρεμβάσεις που θα στηρίξουν και θα ενδυναμώσουν την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, τον τουρισμό, τη μεταποίηση και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες αναδεικνύοντας, συνάμα, τα πολλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, το φυσικό της κάλλος, το ανθρώπινο δυναμικό, την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Οι εποχές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και αναβλητικότητες.

Με συγκροτημένο σχέδιο και όραμα και σε συνεργασία με την πολιτεία, την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλους τους τοπικούς φορείς θα δώσουμε τη μάχη για την αναπτυξιακή ανάταση της Θεσσαλίας χρησιμοποιώντας όλα τα βέλη που έχουμε στη φαρέτρα μας και αξιοποιώντας κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση των δήμων μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ