Ένα τεράστιο κοσμικό νήμα συνδέει το Γαλαξία μας με το Σύμπαν

Αστρονόμοι από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (ANU) έχουν βρει αποδείξεις για την ύπαρξη ενός τεράστιου νήματος που συνδέει το Γαλαξία μας με τα κοντινά σμήνη γαλαξιών, τα οποία με παρόμοιο τρόπο συνδέονται με το υπόλοιπο Σύμπαν. “Αυτό που ανακαλύψαμε είναι αποδείξεις οτι ένα κοσμικό νήμα μας συνδέει με την απέραντη έκταση του Σύμπαντος…

Το νήμα αυτό, που αποτελείται από αστρικά σμήνη και μικρούς γαλαξίες και βρίσκεται γύρω από τον Γαλαξία μας, είναι σαν τον ομφάλιο λώρο που έτρεφε το Γαλαξία μας κατά τη διάρκεια της νεότητάς του”, παρατήρησε ο Δρ Stephan Keller του Τμήματος Ερευνών Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο ANU.

«Στην εικόνα μας (αριστερά, επάνω), τα περισσότερα από αυτά τα αστρικά σμήνη είναι  κεντρικοί πυρήνες μικρών γαλαξιών που η βαρύτητα τα ώθησε κατά μήκος του νήματος.
»Όταν αυτοί οι μικροί γαλαξίες ήρθαν πάρα πολύ κοντά στον Γαλαξία μας η πλειοψηφία των αστεριών τους απογυμνώθηκαν από τα υλικά τους για να προστεθούν στο Γαλαξία μας, αφήνοντας μόνο τους πυρήνες τους.
»Θεωρείται ότι ο Γαλαξίας μας έχει φτάσει στο σημερινό του μέγεθος επειδή κατανάλωσε εκατοντάδες τέτοιους μικρότερους γαλαξίες κατά τη διάρκεια του κοσμικού του χρόνου», κατέληξε Δρ Keller.

Πηγή: dailygalaxy

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ