Απαντήσεις για τα φωτοβολταϊκά του Δαμασίου ζητά από το Ν. Μαλάκο ο Αθ. Νασίκας

Τις απαντήσεις του δημάρχου Τυρνάβου κ. Ν. Μαλάκου σε 6 ερωτήματα που του έχει θέσει για το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Δαμάσι, συνεχίζει να σητά ο πρώην δήμαρχος κ. Αθ. Νασίκας, ζητώντας από το δήμαρχο  ουσιαστική τοποθέτηση στο επίμαχο ζήτημα και όχι απαντήσεις με υπεκφυγές. Επιπλέον τον κατηγορεί για κυνήγι δημοσιότητας μέσω ανούσιων έργων… Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Νασίκας αναφέρει τα εξής:

“Ο κ. Μαλάκος κατά την προσφιλή του τακτική δεν απάντησε επί της ουσίας σε κανένα από τα έξι βασικά ερωτήματα για την υπόθεση των φωτοβολταϊκών στο Δαμάσι που θέσαμε τόσο στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όσο και σε δημοσίευμα μας στην εφημερίδα σας.

          Προσπαθεί με ύβρεις να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να παρουσιάσει εμάς ως μεσάζοντες ιδιωτικών επενδυτικών στόχων και να μεταθέσει αλλού τις δικές του μεγάλες ευθύνες.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Και καλούμε τόσο αυτόν όσο και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να απαντήσουν στα εξής:

1.     Γιατί απέκρυψαν από το δημοτικό συμβούλιο πως συζήτησαν τουλάχιστον δύο φορές με την ενδιαφερόμενη εταιρεία ( κατ’ ομολογία δυο δικών τους συμβούλων ); Τι θα τους χαλούσαμε εάν σε αυτές τις συναντήσεις παρευρίσκονταν και στελέχη της αντιπολίτευσης; Του υπενθυμίζουμε πως το 2007 σε αντίστοιχη συνάντηση ο κ. Κιτσίδης ως Δήμαρχος Τυρνάβου κάλεσε τόσο εμένα όσο και τον ίδιο. Η ενέργεια του κ. Μαλάκου είναι ή δεν είναι συνάντηση εν κρυπτώ;

2.     Στις 24 Μαρτίου του 2011 το τοπικό συμβούλιο Δαμασίου συνεδρίασε και ομόφωνα απεφάνθην  θετικά για την επένδυση. Γιατί το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από έξι μήνες; Αυτούς τους έξι μήνες τι συζητήσεις γινόταν μέσα στην δημοτική ομάδα  του κ. Μαλάκου και πόσες ακόμα συναντήσεις γίνανε με την εταιρεία ερήμην της αντιπολίτευσης; Έχει το θάρρος ο κ. Μαλάκος και ο κ. Ζώης να καλέσουν την εταιρεία ενώπιων του δημοτικού συμβουλίου να δοθούν εξηγήσεις και να καταλάβει ο λαός τι ακριβώς έγινε;

3.     Πως μπορεί να εξηγήσει ο κ. Μαλάκος, αφού αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως έγιναν μυστικές συναντήσεις, η εταιρεία να κάνει αίτηση στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011 αφού όμως ήδη είχε πάρει τις περισσότερες αδειοδοτήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή από την ΡΑΕ; Σύμπτωση ήταν αυτό;

4.     Στο έγγραφό της η εταιρεία στην σελίδα 2 γράφει ακριβώς το εξής: « Το τίμημα των μισθώσεων ορίζεται στα 4.500€/MW, το οποίο αντιστοιχεί σε 90,33€/στρέμμα δημοτικής έκτασης. Το τίμημα αυτό θα αναπροσαρμοστεί αναλόγως κατόπιν της οριστικοποίησης της έκτασης επέμβασης, για την κάθε επένδυση, στην φάση της Αδείας Εγκατάστασης.

Στα πλαίσια της σταδιακής ανάπτυξης του συνόλου του επιχειρηματικού σχεδιασμού και κατόπιν απαιτήσεως του Δήμου, οι αρχικές μισθώσεις δεν θα υπερβαίνουν τα 800 στρέμματα δημοτικών εκτάσεων. ».

Το έγγραφο υπάρχει στον φάκελο του συμβουλίου και μάλιστα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου. Δηλαδή κ. Ζώη και κ. Μαλάκο να υποθέσουμε πως το έγγραφο σας το έδωσαν σε κάνα χωράφι; Γιατί δεν καλείτε την εταιρεία να δώσει εξηγήσεις επ’ αυτού για να δούμε ξεκάθαρα ποιοί είναι οι μεσάζοντες ιδιωτικών επενδυτικών στόχων που μας κατηγορείτε;

5.     Θα εξηγήσει ο κ. Μαλάκος ως Δήμαρχος και ως νομικός τι ενέργειες έκανε για να κατοχυρώσει ενεργειακά την περιοχή υπέρ του Δήμου, εάν και γνώριζε, όπως και ομολογεί από το 2007 το έντονο ενδιαφέρον της γαλλική εταιρείας για την περιοχή; Τώρα που η εταιρεία πήρε τις περισσότερες αδειοδοτήσεις από την ΡΑΕ, όπως ομολόγησε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ζώης,  γνωρίζει ή όχι πως ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει αντίστοιχη επένδυση εκεί για τα επόμενα τριάντα χρόνια;

6.     Κατηγορεί εμάς ο κ. Μαλάκος. Γιατί δεν κάνει το ίδιο εναντίον του Προέδρου της κοινότητας Δαμασίου που ανήκει στην παράταξη του, και λέει ναι στην επένδυση και που τόσα σημαντικά κατήγγειλε στο δημοσίευμα του; Τι φοβάται;

Έχει υποχρέωση ο κ. Μαλάκος να απαντήσει επακριβώς στα έξι ερωτήματα μας.

Σε ότι αφορά εμάς δηλώσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, πως δεν λέμε ούτε ναι ούτε όχι στην επένδυση εάν δεν ενημερωθούμε υπεύθυνα από την εταιρεία εντός του δημοτικού συμβουλίου και παρουσία του λαού.

Το γεγονός ότι προσωπικά ενημερώθηκα το 2007 στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Κιτσίδης δεν δίνει το δικαίωμα τον κ. Μαλάκο να συνεδριάζει εν κρυπτώ, να μην ενημερώνει και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν για πρώτη φορά.

Ο κ. Μαλάκος πρέπει να γνωρίζει πως δεν κυνηγάμε την δημοσιότητα, τουναντίον αυτή μας κυνηγά, αντίθετα μ’ αυτόν που σχεδόν καθημερινά φωτογραφίζεται και δημοσιεύει φωτογραφίες του ρίχνοντας ενάμιση φτυάρι αμμοχάλικο σε κάποιον δρόμο. Και μόνο το γεγονός, πως δεν δημοσιεύσαμε τα όσα συνέβησαν στο διαδημοτικό σφαγείο Τυρνάβου προσφάτως, το αποδεικνύει.

          Δεν είναι επίσης του χαρακτήρα μας να τρέχουμε σε Ψυχοσάββατα, χαιρετώντας τον κόσμο, ούτε να παίρνουμε την μάνικα της Πυροσβεστικής και δήθεν να προσπαθούμε να σβήσουμε σπίτι που έχει καεί εντελώς.

Τέλος σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες  γνωρίζουν πολύ καλά τους αγώνες μας, στα δύσκολα σε εμάς έρχονται, τουναντίον με εσάς κ. Μαλάκο το γεγονός πως κάνατε πέντε μήνες να κλείσετε συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας για σημαντικά τους προβλήματα δείχνει την αδιαφορία σας. (Θυμάστε που ο κ. Δριβελέγκας είπε πως αργήσατε;)

Μπήκαμε στην πολιτική και στον συνδικαλισμό αρχοντόπουλα και θα φύγουμε φτωχοί.

Αναμένουμε απαντήσεις και ένα επιθυμείτε σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο για το θέμα αυτό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ