Caltech: το κορυφαίο –για φέτος- ίδρυμα στην πανεπιστημιακή έρευνα

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), στην Pasadena, που ειδικεύεται στον τομέα της επιστήμης και της μηχανικής, είναι πρώτο στην Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Times Higher Education του Λονδίνου. Το Χάρβαρντ βρισκόταν στην κορυφή του καταλόγου από τη στιγμή που η κατάταξη αυτή ξεκίνησε το 2004, αλλά υποχώρησε στη δεύτερη θέση φέτος, μαζί με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ…

Το Caltech είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση πέρυσι, και η τρέχουσα άνοδός του στην πρώτη θέση, με πολύ μικρή διαφορά από το Χάρβαρντ, οφείλεται κυρίως σε αυξήσεις που έκανε στη χρηματοδότηση της έρευνας.

Ο κατάλογος αυτός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα κονδύλια για την έρευνα των πανεπιστημίων, στις δημοσιεύσεις των καθηγητών και στις επιπτώσεις της έρευνας που κάνουν.

Τα υπόλοιπα 10 πρώτα πανεπιστήμια, κατά σειρά, είναι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο του Princeton, το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), το Imperial College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και το UC Berkeley.

Πηγή:latimes.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ