Συνεργασία Κ. Αγοραστού και Ρ. Κομήτσα

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τρέχοντα θέματα είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και δήμαρχο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι θα έχουν συχνή επικοινωνία και συνεργασία για να υπάρξει το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα των Καλλικρατικών Δήμων όπως έχουν διαμορφωθεί, αλλά και εκείνα της καθημερινότητας των δημοτών.

Κατόπιν συζητήθηκαν ζητήματα του Δήμου Κιλελέρ με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να ενημερώνει τον κ. Κομήτσα για την συνεργασία που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτη, κατά την οποία συμφωνήθηκε ότι η σύνδεση Λάρισας – Φαρσάλων αποτελεί έργο «πρώτης γενιάς» και στόχος είναι να δημοπρατηθεί μέσα στο 2012 δίνοντας λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα δεκαετιών. Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός «η οδική σύνδεση Λάρισας – Φαρσάλων αποτελεί ένα μεγάλο έργο για την περιοχή και απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων έτσι ώστε να εκπληρωθεί η βούλησή μας για τη δημοπράτησή του εντός του 2012».  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν θέματα όπως τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Κιλελέρ, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης, όπως και το θέμα του Κέντρου Υγείας της Νίκαιας, αλλά και ζητήματα βελτίωσης οδικών δικτύων του Δήμου που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα ζητήματα ύδρευσης, καθώς ως γνωστών ανιχνεύθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου σε μετρήσεις που έγιναν στην Τοπική Κοινότητα Αρμενίου, αλλά και στο πρόβλημα της έλλειψης νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κραννώνα. Ο κ. Κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε να συγκαλέσει σύσκεψη με την παρουσία τόσο του Δημάρχου Λαρισαίων όσο και του Δημάρχου Τυρνάβου έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει για χρόνια τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου για το οποίο ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι: «η βελτίωση της ΠΕΟ αποτελεί ένα μεγαλόπνοο έργο για το οποίο υπάρχει προμελέτη και βρίσκεται στη φάση της ωρίμανσης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της προμελέτης για να εξετάσουμε τη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε».

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν και θέματα όπως οι μεταφορές των μαθητών, όπου ο κ. Κομήτσας ενημέρωσε τον κ. Αγοραστό για την επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών από μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στους Δήμους αναμένεται να υπάρξουν στρεβλώσεις στη διαδικασία.

«Μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Δήμος Κιλελέρ μπορεί και πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Εξετάσαμε όλα τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος μέσω του ΕΣΠΑ και συζητήσαμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο. Δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com